loading…

Președinția Statelor Unite a exprimat preocupare, azi, în legătură cu decizia Comisiei Europene prin care compania americană Apple este obligată să achite impozite restante de 13 miliarde de euro, argumentând că sunt afectate eforturile comune de optimizare a sistemului fiscal internațional.

Suntem preocupați de o abordare unilaterală … care riscă să submineze progresele pe care l-am înregistrat în colaborare cu europenii în sensul creării unui sistem fiscal internațional mai corect“, a reacționat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit site-ului agenției Reuters.

Earnest a atras atenția că decizia Comisiei Europene ar putea fi incorectă pentru cetățenii americani, deoarece compania Apple ar putea solicita restituirea unor taxe din Statele Unite.

Compania Apple a anunțat că va contesta în justiție decizia Comisiei Europene prin care este obligată să achite impozite retroactive de 13 miliarde de euro pentru activitățile din Irlanda, argumentând că a contribuit la crearea a 1,5 milioane de locuri de muncă și denunțând legislația fiscală a UE.

Comisia Europeană a stabilit, după o investigație care a durat trei ani, că Apple trebuie plătească impozite în valoare de 13 miliarde de euro pentru activitățile desfășurate în Irlanda. “Statele membre UE nu pot oferi facilități fiscale în mod discreționar unor companii, aceste lucru este ilegal”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul Uniunii Europene pentru Concurență. Cota standard de impozitare în Irlanda este de 12,5%, dar ancheta CE a stabilit că Apple a plătit impozite de doar 1% în 2003 și de 0,005% în 2014.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/casa-alba-critica-decizia-ue-in-cazul-apple-subliniind-ca-este-afectat-sistemul-fiscal-international-27887.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/casa-alba-critica-decizia-ue-in-cazul-apple-subliniind-ca-este-afectat-sistemul-fiscal-international-27887-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv