loading…

Compania Apple a anunțat că va contesta în justiție decizia Comisiei Europene prin care este obligată să achite impozite retroactive de 13 miliarde de euro pentru activitățile din Irlanda, argumentând că a contribuit la crearea a 1,5 milioane de locuri de muncă și denunțând legislația fiscală a UE.

Comisia Europeană a stabilit, după o investigație care a durat trei ani, că Apple trebuie plătească impozite în valoare de 13 miliarde de euro pentru activitățile desfășurate în Irlanda.

Statele membre UE nu pot oferi facilități fiscale în mod discreționar unor companii, aceste lucru este ilegal“, a declarat Margrethe Vestager, comisarul Uniunii Europene pentru Concurență, citat de BBC News online.

Cota standard de impozitare în Irlanda este de 12,5%, dar ancheta CE a stabilit că Apple a plătit impozite de doar 1% în 2003 și de 0,005% în 2014.

Într-un comunicat, Apple a argumentat că legislația fiscală comunitară este complexă și că, în ultimii ani, compania a contribuit la crearea a peste 1,5 milioane de locuri de muncă în spațiul UE.

Decizia Comisiei Europene nu se referă la cât plătește Apple prin impozite, ci la care guvern colectează banii. Vor exista efecte dăunătoare profunde asupra investițiilor și asupra creării de locuri de muncă în Europa“, a subliniat Apple.

Impozitele în cazul companiilor multinaționale sunt un fapt complex, dar, la nivel internațional, este recunoscut un principiu fundamental: profitul unei companii trebuie taxat în țara în care este generat. Apple, Irlanda și Statele Unite sunt de acord cu acest principiu. În cazul Apple, aproape toate activitățile noastre de cercetare și dezvoltare au loc în California, astfel că cea mai mare parte a impozitelor pe profit sunt plătite în Statele Unite ale Americii. Companiile europene care au afaceri în SUA sunt impozitate în conformitate cu același principiu“, argumentează Apple, pledând pentru simplificarea și clarificarea normelor fiscale internaționale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/apple-contesta-impozitul-record-de-13-miliarde-euro-impus-de-ce-motivand-ca-a-creat-1-5-milioane-locuri-de-munca-27882.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/apple-contesta-impozitul-record-de-13-miliarde-euro-impus-de-ce-motivand-ca-a-creat-1-5-milioane-locuri-de-munca-27882-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv