loading…

O australiancă care lucra ca voluntar pentru ajutor umanitar în Afganistan a fost eliberată după ce fusese răpită în luna aprilie, a anunțat ministrul australian de Externe, Julie Bishop, potrivit The Associated Press online.

Ministrul nu a oferit mai multe detalii cu privire la eliberarea lui Kerry Jane Wilson, dar a mulțumit autorităților afgane pentru ajutor.

“Apreciez profund activitatea autorităților din Afganistan, sprijinul și asistența acestora facilitând eliberarea ei, dar și personalului consular australian care continuă să ofere asistență doamnei Wilson și familiei ei,” a declarat Bishop.

Kerry Jane Wilson a fost răpită pe 28 aprilie din orașul Jalalabad, în estul Afganistanului. Autoritățile afgane nu au indicat cine poartă responsabilitatea pentru această răpire.

Wilson, în vârstă de peste 60 de ani, trăiește de mai mulți ani în Afganistan, unde conduce Zardozi, o organizația umanitară care încearcă să ajute femeile afgane sărace prin comercializarea obiectelor brodate de acestea.

Autoritățile australiane au indicat că niciodată nu au plătit pentru răscumpărarea persoanelor răpite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/voluntara-din-australia-eliberata-dupa-patru-luni-de-captivitate-in-afganistan-27811.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/voluntara-din-australia-eliberata-dupa-patru-luni-de-captivitate-in-afganistan-27811-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv