Autor:
Maria Huculici
| luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Sorin Răducan – prefectul judetului Dolj

Prefectul Sorin Răducan a semnat un ordin prin care a dispus constituirea unei comisii mixte, care sa verifice daca unitatile de invatamant sunt pregatite sa inceapa noul an scolar. În toamna anului trecut, potrivit unui raport inaintat de catre Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj, din 775 de clădiri cât au cele 193 de școli și grădinițe cu personalitate juridică, 284 nu aveau autorizație de funcționare.

Din echipa de control vor face parte reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ISU, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Institutia Prefectului. Verificarile vor avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2016, in toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ.

„Având în vedere necesitatea finalizării lucrărilor de modernizare, igienizare la unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, pentru începerea în bune condiţii a anului şcolar 2016-2017 a fost emis Ordinul Prefectului nr. 342/19.08.2016 prin care reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj vor controla în perioada 29 august – 2 septembrie 2016 toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Echipele vor verifica:

– stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an şcolar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate(dacă este cazul); stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ cu referire la lucrări efectuate, tipul lucrărilor, stadiu, termen estimat pentru finalizare; igienizarea grupurilor sanitare; igienizarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, distribuite în cadrul programului “lapte – corn” precum şi a celor de servit masa, pentru ca elevii să servească masa în condiţii de igienă; sala/sălile pentru clasa pregătitoare; stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece.

Verificarea unităţilor şcolare din punct de vedere sanitar se va face de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj – Control în Sănătate Publică.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va centraliza rezultatele controalelor şi va înainta Prefectului judeţului Dolj, până pe data de 5 septembrie 2016, Raportul de control care va evidenţia disfuncţionalităţile semnalate, precum şi termenele şi responsabilităţile pentru remedierea acestora”, a precizat prefectul judetului Dolj in cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Tag-uri:
Sanatate Publica, Institutia Prefectului, Ordinul Prefectului, Sănătate Publică, Colegiu Prefectural

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/prefect-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/prefect-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Maria Huculici | luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Sorin Răducan - prefectul judetului Dolj Prefectul...

Preluat de la EVZ