loading…

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a declarat astăzi, la București, că statele membre NATO nu au planuri, intenții sau motive să desfășoare arme nucleare pe teritoriul noilor state membre și că respectă angajamentele luate cu 19 ani în urmă în contextul extinderii alianței.

Ca o regulă generală, nu confirmăm sau negăm locul armelor nucleare, dar aș vrea să spun că luăm foarte în serios securitatea și siguranța armelor nucleare care sunt desemnate NATO de către statele membre și avem încredere că securitatea și siguranța sunt menținute. De asemenea, continuăm să ne supunem angajamentelor luate cu 19 ani în urmă în contextul lărgirii NATO. Aliații nu au intenții, planuri sau motive să desfășoare arme nucleare pe teritoriul noilor state membre“, a spus Vershbow, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

În ceea ce privește presupunerile că informațiile potrivit cărora nuclearele din Turcia sunt mutate în România au fost lansate de ruși, Vershbow a spus că nu poate spune “cu siguranță” , dar că NATO este îngrijorat, în general, de eforturile continue ale presei controlate de statul rus de a lansa informații intenționat înșelătoare sau false pentru schimbarea opiniei publice în țările aliate.

Trebuie să fim vigilenți pe această temă, NATO face ce poate pentru a contracara acest tip de dezinformări când apar, iar UE lucrează să-și întărească propria capacitate pentru a contracara aceste informații, dar este deranjantă dimensiunea așa-zisului război rusesc hibrid și a tehnicilor asupra cărora trebuie să fim foarte vigilenți“, a spus oficialul NATO.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/oficial-nato-alianta-nu-va-desfasura-arme-nucleare-pe-teritoriul-noilor-state-membre-27831.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/oficial-nato-alianta-nu-va-desfasura-arme-nucleare-pe-teritoriul-noilor-state-membre-27831-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv