Autor:
Ana Petrescu
| luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii
| 75 Vizualizari

Întâlnire Bogdan Diaconu-Mircea Geoană-Sebastian Ghiță

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a transferat în cursul zilei de luni nouă parlamentari, majoritatea foști sau actuali membri PSD. Totodată, liderul formațiunii a avut, împreună cu Sebastian Ghiță, o serie de negocieri cu un alt fost social-democrat, care acum conduce Partidul Social Românesc (PSRO).

După ce s-a folosit de numele lui Victor Ponta pentru a-i convinge pe parlamentarii social-democrați să intre în PRU, spunând că fostul premier va conduce formațiunea politică, Bodgan Diaconu (foto stânga) a avut negocieri și cu liderul PSRO, Mircea Geoană (foto centru). La discuții a participat și deputatul PSD, Sebastian Ghiță (foto), prieten apropiat cu Ponta, care a relatat, pentru EVZ, negocierile pentru înscrierea în PRU.


“Ne-am întâlnit săptămâna trecută, la fel ca mulţi alţi parlamentari. Propunerile lui Bogdan Diaconu au fost serioase. Suntem mulţi care avem ceva de spus care nu poate să fie spun într-un partid vechi pentru că deranjează partidul. Dacă nu putem să vorbim în PSD ajungem să vorbim în afara PSD”, a spus Ghiţă.


Întrebat dacă a acceptat să se înscrie în PRU, Ghiţă a răspuns: “Când o să fac pasul o să anunţ public”.

Legat de o eventuală trecere a lui Victor Ponta la PRU, Ghiţă a spus că “numai un nebun” nu şi l-ar dori pe fostul premier în partid.

Mircea Geoană a confirmat și pe blogul său nevoia de înființării a unei mari coaliții “a celor mici, formată din partide, lideri, ONG-uri şi profesionişti recunoscuţi. Un nou vehicol politic, capabil să strângă oamenii de calitate din partidele mai mici sau mai mari deja existente, din independenţi şi reprezentanţi ai mediilor civice şi profesionale diverse din ţară şi din diaspora care doresc să candideze la parlamentare sau care doresc să contribuie la o ideologie şi la formularea de politici publice care să depăşească “gândirea unică”, pe care toate partidele enumerate mai sus le susţin pe fond şi care ţin ţara şi românii în loc de atâta timp”.

Geoană a susținut că este “un proiect realist, necesar şi fezabil”. Liderul PSRO a adăugat că prin semnarea unui protocol cu PRU și intrarea în grupul parlamentar PRU, alianța își propune să obțină 10% la alegerile parlamentare din toamnă.

Cu 10% sau mai mult din voturi, marea coaliţie a celor mici ar deveni mai mult decât un “king maker” pentru orice majoritate de după decembrie. Ar fi o garanţie că niciun partid vechi, inevitabil inerţial şi apărător al statul-quo-ului existent, nu va putea mima reformele, nu va continua să sifoneze sau să folosească ineficient banul public sau, încă şi mai grav, nu va putea modifica direcţia strategică pro-occidentală a României. O astfel de platformă politico-civică, pe care eu personal şi PSRO o susţinem, va putea reprezenta şi un paravan în faţa ascensiunii în România a forţelor radicale şi extremiste existente în toată Europa şi pe care o guvernare mediocră în România ar potenţa-o. Acesta este interesul general al statului român, al cetăţenilor şi aliatilor noştri, dicolo de preferinţe sau partizanat politic”, a scris Mircea Geoană, pe blog.

Tag-uri:
Sebastian Ghi, Victor Ponta, Bodgan Diaconu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, PRU, PSRO, PSD, alegeri parlamentare, negocieri

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/image1_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/image1_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ana Petrescu | luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii | 75 Vizualizari Întâlnire Bogdan Diaconu-Mircea Geoană-Sebastian Ghiță Președintele Partidului România...

Preluat de la EVZ