loading…

Premierul Dacian Cioloș a spus, astăzi, la reuniunea anuală a diplomației, că României i se refuză accesul la spațiul Schengen din motive politice “depășite”, în contextul în care el a vorbit despre criza cu care se confruntă statele europene în actualul context internațional, în special migrația.

“României i se refuză accesul la Spațiul Schengen pentru motive politice care mi se par total depășite”, a declarat Cioloș, în deschiderea reuniunii diplomației.

Premierul a vorbit despre contextul european din ultimul an, marcat de migrație, Brexit și amenințările teroriste, precizând că, din nefericire, cuvântul criza a devenit o banalitate în discursul european.

El a spus că răspunsul dat de liderii europeni în problema migrației a fost unul deficitar, iar faptul că nu au fost găsite cele mai bune soluții a dus la pierderea unei părți a coeziunii la nivel european, ceea ce a influențat într-o măsură și Brexit-ul.

Dacian Cioloș a invocat amenințările teroriste cu care s-a confruntat UE în ultima perioadă, spunând că reacțiile au fost greoaie în luarea unor măsuri de combatere a acestui nou tip de amenințare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-romaniei-i-se-refuza-accesul-la-schengen-din-motive-politice-total-depasite-27812.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-romaniei-i-se-refuza-accesul-la-schengen-din-motive-politice-total-depasite-27812-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv