Autor:
Daniel Teodoreanu
| luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii
| 299 Vizualizari

Mai mult de 600.000 de oameni au fost folosiţi la Cernobîl pentru a limita efectele exploziei care a marcat istoria omenirii la 26 aprilie 1986. Dintre aceştia, cei mai expuşi au fost ”lichidatorii”, folosiţi de regimul sovietic în prima linie, în cursa contracronometru de evitare a unei noi explozii, dar şi pentru decontaminarea zonei din jurul centralei nucleare.

Plătiţi de cinci ori mai mult peste salariul lor normal şi ademeniţi cu o maşină Lada pentru serviciile lor, oamenii din imagini s-au sacrificat cu zâmbetul pe buze, aşa cum reiese din aceste imagini.

Cu toţii ştiau la ce se expun şi chiar dacă în zilele ce au urmat exploziei au primit o medicaţie specială, bazată pe foarte multe vitamine şi iod, foarte puţini au supravieţuit misiunii speciale pe care au dus-o la capăt.

Tocmai de aceea, efortul lor merită apreciat şi evocat pentru totdeauna.

Sursa foto: englishrussia.com

Tag-uri:
cernobil, explozie nucleara, lichidatori cernobil, radioactiv, cernobil ucraina, cernobil urss, accident nuclear

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cernobil-desecretizat-cine-au-fost-eroii-care-zambeau-in-fata-mortii-in-timp-ce-salvau-lumea-de-la-urgia-radioactiva_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cernobil-desecretizat-cine-au-fost-eroii-care-zambeau-in-fata-mortii-in-timp-ce-salvau-lumea-de-la-urgia-radioactiva_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Daniel Teodoreanu | luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii | 299 Vizualizari Cernobil DESECRETIZAT. Cine au fost EROII care...

Preluat de la EVZ