Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii
| 23 Vizualizari

Japonezii au îmblânzit ceapa

Compania japoneză House Foods Group a anunţat finalizarea procesului de producere a cepei fără miros, care nu te mai face să plângi, dar care are acelaşi gust.

Prin iradiere cu ioni, cercetătorii niponi au reuşit să blocheze producerea tiosulfatului de sodiu, responsabil cu mirosul şi a enzimei responsabile cu lăcrimarea şi au obţinut “Smiley Ball”, ceapa fără miros şi fără lacrimi.

Pentru producerea acestui soi de ceapă s-a lucrat, potrivit RRA, mai bine de 10 ani, iar cercetătorii au primit pentru această descoperire premiul Ig Nobel care, în mod tradițional se acordă pentru cele mai trăsnite, ciudate sau inutile studii și realizări știintifice.

Dacă japonezii se uitau pe internet acum 10 ani, ar fi aflat că există metode mult mai ieftine pentru a ajunge la același rezultat când tai ceapa, ca de exemplu:

Respiră pe gură, în timp ce scoți limba. Vaporii din ceapă reacționează în contact cu glandele lacrimogene din ochi, dar dacă scoți limba, aceștia se vor opri acolo.

Dacă fluieri în timp ce tai ceapa, nu vei mai avea parte de disconfort. Fluierând, îndepărtezi aerul în afara feței tale, iar substanța iritantă este îndepărtată de ochii tăi.

Dacă îți ascuți cuțitul, înseamnă că vei tăia mai bine și mai corect. Deci, ceapa va elibera mai puține substanțe iritante în aer.

Dacă storci o lămâie pe fundul de tocat pe care urmează să tai ceapa, acidul citric găsit în lămâie neutralizează enzimele iritante.

Dacă aprinzi o lumânare și o pui pe masă, atunci când tai ceapa, substanța iritantă va fi atrasă de flacără.

Tag-uri:
ceapa, miros, lacrimi, plans, cercetatori, japonezi, nobel

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ceapa-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ceapa-465x390-300x220.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 29 august 2016 | 0 Comentarii | 23 Vizualizari Japonezii au îmblânzit ceapa Compania japoneză House...

Preluat de la EVZ