loading…

Guvernul s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru aprobarea unor ajutoare de urgență rudelor românilor decedați în urma cutremurului din Italia, copiilor rămași orfani, familiilor ale căror locuințe au fost afectate, răniților și celor care doresc să revină în România.

“Avem astăzi pe agenda ședinței o hotărâre de guvern pregătită de Ministerul Muncii și de Ministerul de Externe prin care urmează să acordăm ajutoare de urgență pentru rudele persoanelor decedate (…) Avem, totodată, un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani (…) Vom oferi totodată un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuințe în proprietate și care au fost distruse în proporție mai mare de 50% (…) Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care în urma catastrofei doresc să se întoarcă în țară și doresc să se reintegreze într-o activitate profesională (…) Vom acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt acum răniți în spital și care nu sunt incluși în sistemul de asigurări sociale”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul le-a mulțumit “românilor din zonă, asociații, organizații nonguvernamentale și reprezentanți ai Bisericii” pentru mobilizarea lor și pentru că “au dat dovadă de solidaritate, de generozitate, de mărinimie și i-au sprijinit pe cei care au fost afectați”. “Aș vrea totodată să mulțumesc autorităților italiene, am făcut deja acest lucru și direct – i-am transmis și premierului Renzi mulțumiri – pentru modul în care autoritățile italiene au acționat până acum în operațiunile de salvare”, a mai spus premierul. Dacian Cioloș

De asemenea, Cioloș a apreciat că și Ministerul Afacerilor Externe “s-a mobilizat rapid folosind toate instrumentele pe care le avea la dispoziție pentru a fi alături de cei care au fost afectați”.

“Vreau să spun din nou că suntem alături de familiile celor care și-au pierdut persoane apropiate, suntem alături de cei care au în familie răniți. Vreau să le transmit tuturor, așa cum am mai spus, că Guvernul României o să facă tot ce ține de noi din punct de vedere legal pentru a-i putea sprijini pe cei care au ales să lucreze sau să locuiască în Italia și au fost victimele acestei catastrofe naturale”, a mai spus șeful Guvernului.

Potrivit ultimului bilanț, 11 români și-au pierdut viața în cutremurul din Italia, șapte au fost răniți și unul este în continuare dat dispărut.

De asemenea, MAE a anunțat astăzi că trupurile neînsuflețite a șapte români sunt repatriate, urmând să ajungă în țară mâine dimineață.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ajutoare-de-urgenta-pentru-romanii-afectati-de-cutremurul-din-italia-27827.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ajutoare-de-urgenta-pentru-romanii-afectati-de-cutremurul-din-italia-27827-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv