Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Ședinta de guvern

Premierul Dacian Cioloş a convocat mâine o şedinţă extraordinară de Guvern care va avea pe agendă şi o analiză a măsurilor de sprijin pentru românii răniţi şi afectaţi de cutremurul din Italia, precum şi pentru familiile acestora. Tot astăzi vor fi repatriate corpurile neînsufleţite a cinci cetăţeni români decedaţi în seismul din Peninsulă. Guvernul are în vedere organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate.

Ministerele Muncii şi de Externe vor prezenta măsurile de sprijin pe care Cabinetul Cioloş le va putea acorda diferitelor categorii de cetăţeni români, victime ale acestui cutremur, şi familiilor acestora. 

Şeful Executivului este în legătură permanentă cu MAE şi cu Misiunea diplomatică a României la Roma, care îi prezintă informări periodice despre situaţia din Italia. Mnistrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, se află de duminică în centrul Italiei, pentru evaluarea situaţiei la faţa locului. 

“Veşti triste primim în continuare din Italia, atât cu privire la conaţionali ai noştri, cât şi la cetăţeni italieni. După teribilul seism, am aflat cu profund regret că 11 români şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi sunt răniţi sau daţi dispăruţi. Sunt alături de familiile celor care au pierdut pe cineva drag şi le transmit întreaga mea solidaritate şi compasiune. Mă gândesc, de asemenea, la cei răniţi şi la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur. Le doresc sănătate şi puterea să depăşească această încercare. Îi asigur că Guvernul le va fi alături pentru a-i ajuta să treacă peste această tragedie”, a susținut Dacian Cioloş. Tag-uri:
PNL, Guvern, romani, Italia, cutremur

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/03-guvern-nd-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/03-guvern-nd-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Ședinta de guvern Premierul Dacian Cioloş a...

Preluat de la EVZ