Autor:
Simona Stupar
| duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii
| 31 Vizualizari

Proteste la Chișinău, ciocniri cu forțele de ordine (foto: evzmd.md)

Zeci de participanţi la un protest din Chişinău organizat sâmbătă, în ziua celebrării a 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova, au fost împiedicaţi de poliţie să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene.

Manifestanţii au dorit să forţeze cordonul poliţiei iar „forţele de ordine au ripostat imediat, atât prin forţă, cât şi prin gaze lacrimogene”, informează presa moldoveană, citată de Mediafax.

Operaţiunea a fost condusă de către şeful IGP, Alexandru Pînzari şi adjunctul său, Gheorghe Cavcaliuc.

Preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a transmis un mesaj de Ziua Independenţei ţării sale.

„Sunt compleşit de sentimente, cu emoţii bune, dar şi tristeţe, tristeţe pentru cei care şi-au sacrificat viaţa, sau sacrificat ca astăzi noi să sărbătorim această zi. Sunt emoţii şi gânduri. Contează că avem oameni buni şi frumoşi, doresc tututor la mulţi ani şi Dumnezeu să ne ajute în tot ce facem. Multă bunăstare cetăţenilor acestei ţări”, a menţionat Candu, citat de Publika.md.

În ceea ce priveşte protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Candu a deplâns faptul că acesta a avut loc când “se cântă imnul ţării şi se comemorează cei care şi-au dat viaţa” pentru ca astăzi să se poată sărbători independenţa.

„Toţi au dreptul la proteste, dar nu înţeleg cum să protestezi când se dau onoruri, se cântă imnul ţării şi se comemorează cei care şi-au dat viaţa pentru ca azi să sărbătorim independenţa. Aceste partide care au venit astăzi să facă proteste nu au valori”, a declarat el.

Tag-uri:
republica moldova, chisinau, proteste, ciocniri, violente, independenta, politisti, gaze lacrimogene

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/moldova-proteste-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/moldova-proteste-465x390-300x274.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii | 31 Vizualizari Proteste la Chișinău, ciocniri cu forțele de ordine...

Preluat de la EVZ