Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii
| 17 Vizualizari

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a întors din concediu, iar astăzi va participa la ceremonia naţională dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, informează Administrația Prezidențială. Ceremonia va avea loc în Parcul Carol.

Pe 17 august Administrația Prezidențială a anunțat că președintele va pleca într-o deplasare privată, cu o cursă de linie, în Germania până pe 25 august. S-a creat astfel percepția că președintele și soția sa, Carmen, vor petrece o săptămână la părinții șefului statului, aflați în Germania.

Conform Antena 3, se pare că şeful statului şi-ar fi petrecut vacanţa în Spania, în Insulele Baleare. Un telespectator al postului l-a surprins pe Iohannis citind o carte înainte de a se îmbarca într-un avion şi a trimis fotografia la redacţie.

În legătură cu acest subiect, Ion Cristoiu a pus sub semnul întrebării destinaţia de vacanţă reală a şefului statului, jurnalistul publicând un editorial intitulat “DE CE NU A FOST FOTOGRAFIAT KLAUS IOHANNIS ÎN VACANȚA DIN GERMANIA”. Cristoiu atrăgea atenția că în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială nu se menționează o vizită privată în Germania, ci doar că a plecat cu o cursă de linie în Germania. “Din faptul c-a plecat în Germania nu înseamnă automat că deplasarea privată e în Germania. Din Germania se poate pleca foarte bine în altă parte a lumii”, preciza Ion Cristoiu

EVZ a vorbit cu tatăl liderului de la Cotroceni, Gustav Heinz Iohannis. Stabilit de mulţi ani în Germania, tatăl președintelui nu a dorit să confirme dacă fiul său l-a vizitat în această lună şi că nu ştia ceva despre acest subiect, întrucât atât el, cât şi soţia, nu urmăresc programele televiziunii Antena 3.

Nu vă confirm nimic. Eu nu dau în general infomaţii asupra fiului meu şi aşa că indiferent ce ar fi, răspunsul meu este negativ. Pe noi nu prea ne interesează Antena 3. Când vedem ceva din România, vedem altfel, dar Antena 3, exclusiv, nu. Nu dau relaţii (n.r. – despre vacanţa preşedintelui Klaus Iohannis). Vă mulţumesc pentru interesul dumneavoastră şi vă urez o zi frumoasă”, a fost reacţia tatălui preşedintelui României.

Părinţii preşedintelui sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni, aceştia locuind Aceştia locuiesc la Würzburg, în Bavaria. Mama președintelui a lucrat la un spitalul de copii, iar tatăl acestuia a fost blănar.

Cinci vacanțe în doi ani

Aceasta a fost a cincea vacanţă a şefului statului în mai puţin de doi ani de mandat.

Prima vacanţă. După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen Iohannis, au plecat într-o vacanţă de o săptămână în renumita staţiune Palm Beach (Florida), destinaţie de lux de pe coasta de Est a Statelor Unite ale Americii. Cuplul Iohannis şi-a vizitat şi finii din SUA, familia Vecerdea.

A doua vacanţă. La câteva luni de la preluarea mandatului de preşedinte, Klaus Iohannnis pleacă într-un nou concediu cu ocazia sărbătorilor de Paşte. În aprilie 2015, cuplul prezidenţial a mers în 6-10 aprilie insulele Madeira din Portugalia, o locaţie exotică denumită “Insulele celor fericiţi”. Administraţia Prezidenţială a anunţat atunci “vacanţa privată” abia după ce informaţia a apărut în ziarul portughez Diarios de Noticias. Surse din cadrul Administrației Prezidențiale au arătat că, înainte de a pleca în Madeira, președintele României a fost în vizită la părinții săi, la Wurzburg, in Germania.

A treia vacanţă. În 3 august 2015, Klaus Iohannis a plecat iar într-o vacanţă de cel puţin două săptămâni, de această dată în ţară, la

vila de protocol de la Neptun şi la Sibiu.

A patra vacanţă. Cea de-a patra vacanţă petrecută de Klaus Iohannis după ce-a fost ales preşedinte al României a fost luată la finalul lui 2015 şi s-a prelungit până în ianuarie 2016. Klaus şi Carmen Iohannis şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în celebrul oraş Miami.

Tag-uri:
Klaus Iohannis, Departamentul Comunicare, Primul Război, Platoul Monumentului, Memorialul Eroilor, Parcul Carol

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/333_2-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/333_2-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii | 17 Vizualizari Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis s-a...

Preluat de la EVZ