loading…

Ministrul afacerilor externe din Germania a avertizat că negocierile pentru părăsirea Uniunii Europene nu vor fi ușoare pentru Marea Britanie și că britanicii nu vor putea să aleagă după cum doresc ce are mai bun de oferit spațiul comunitar, scrie Bloomberg.

Dacă britanicii doresc acces integral la piața comună dar vor să limiteze accesul muncitorilor din Germania, Franța sau Polonia, se vor lovi de un refuz puternic”, a spus Michael Roth în cadrul unui eveniment din Berlin.

Germania își asumă un rol de conducere, în condițiile în care cancelarul Angela Merkel a petrecut săptămâna colectând opinii din Europa înaintea unui summit care se va desfășura fără Marea Britanie. Ea a citat provocările de securitate și economice, de creștere, în timp ce liderii europeni se pregătesc să se întâlnrească în Bratislava pe 16 septembrie.

Noua strategie a început să fie trasată încă de la începutul săptămânii, când Merkel s-a întâlnit cu președintele francez Francois Hollande și premierul italian Matteo Renzi.

Oamenii vor accepta Europa doar dacă se ține de promisiunea prosperității. Exitul Marii Britanii nu este doar un eveniment, dar mai degrabă o pată adâncă în istoria integrării europene”, a spus Merkel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/germania-avertizeaza-marea-britanie-ca-negocierile-pentru-exit-vor-fi-dure-27799.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/germania-avertizeaza-marea-britanie-ca-negocierile-pentru-exit-vor-fi-dure-27799-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv