Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că săptămâna viitoare va efectua o vizită cu profil economic în trei landuri germane. El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel, în perioada următoare.

“Săptămâna viitoare voi fi din nou în Germania, de data asta în trei landuri, pentru întâlniri cu profil economic. Mă voi întâlni cu companii germane care au investit deja în România, dar şi care urmează să investească. În landul Bavaria, în Baden-Wurttemberg şi în Nord Westfalia. Deci, relaţia noastră cu Germania continuă în mod dinamic, nu doar la nivel politic, ci şi economic”, a declarat premierul la RRA.  

Premierul a subliniat că în perioada următoare preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, informaţia fiind dată în contextul în care România, alături de alte state est-europene, doreşte să reprezinte o parte mai importantă a procesului de pregătire decizională. 

“Asta vrem să facem acum şi cu Polonia şi cu alţi parteneri, să pregătim idei, nu doar să participăm la aceste dezbateri, să pregătim şi să punem pe masă idei, teme de compromis pe principalele subiecte care se discută cu ocazia negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE. Cu siguranţă vor fi puse în discuţie şi viitorul bugetului european, viitorul principalelor politici comunitare europene şi vrem să venim împreună cu idei şi cu propuneri. România va fi şi ea parte a acestui proces de consultări, inclusiv cu Germania. Domnul preşedinte Iohannis este în contact cu doamna Merkel şi vor avea o întâlnire în perioada următoare. Preşedintele Hollande vine în România înainte de summit-ul european de la Bratislava. Vom avea din nou o discuţie şi cu Franţa legată de aceste principale puncte de pe agendă. Eu m-am întâlnit acum cu doamna prim-ministru al Poloniei. Deci suntem într-un proces foarte dinamic de consultări”, a arătat el. 

Cioloş consideră că, în acest sens, sunt importante, de asemenea, consultările şi discuţiile care au loc în România pe aceste subiecte, chiar dacă e an electoral, “pentru a avea o abordare coerentă la nivel european.” Tag-uri:
Dacian Ciolos, Guvern, Moldova, forum

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/343fbfa53fc1d6aed8b6568fb5cc0124-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/343fbfa53fc1d6aed8b6568fb5cc0124-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Dacian Ciolos Premierul Dacian Cioloş a...

Preluat de la EVZ