Autor:
Ionel Dancu
| duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Adrian Năstase, contestă public “reforma” pe care a anunţat-o Liviu Dragnea în partid. Năstase spune că Dragnea riscă să facă din PSD o masă de manevră pentru viitorul Guvern. Poziţia fostului premier vine după ce a sugerat partidului să nu-l izoleze pe Victor Ponta.

Liviu Dragnea a anunţat că pentru prima oară în istoria partidului, organizaţia centrală nu va “paraşuta” în Parlament oameni nedoriţi de filialele judeţene. “Sub presiunea probabila a unor ONG-uri care repeta, periodic, mantra schimbarii clasei politice, Liviu Dragnea a anuntat ca listele judetene vor cuprinde numai candidati propusi de organizatiile locale si ca el nu va trimite, pe aceste liste, pe nimeni de la centru. Este mai bine asa? Eu nu cred”, comentează Năstase pe site-ul lui.

El atrage atenţia că PSD riscă să aibă în viitorul Parlament, de exemplu, prea mulţi parlamentari din zona educaţiei sau prea mulţi tineri oameni de afaceri.

“Un parlament fara personalitati, fara oameni cu notorietate nationala nu va putea sa comunice public. Un grup parlamentar fara membri cu mare autoritate profesionala nu va putea sa promoveze proiecte cu valoare ideologica. Rostul conducerii partidului este sa coordoneze acest proces de nominalizari. Conducerea partidului, in opinia mea, nu se poate dezinteresa de efortul de “head hunting” pentru liste, fiind necesara cautarea unor juristi de marca (bataliile cele mai importante urmand sa se desfasoare, in continuare, in domeniul juridic/justitiei) sau candidati cu experienta economica/sociala din zona guvernamentala/academica”, spune fostul premier.

Riscul este acela ca noul parlament sa fie “o masa de manevra pentru viitorul executiv”. “Sunt sigur ca Liviu Dragnea nu doreste un astfel de parlament”, a scris Năstase.

Citeşte si: NĂSTASE: PSD E IN PERICOL. PONTA NU TREBUIE IZOLAT

Tag-uri:
adrian nastase liviu dragnea, liste psd, parlament

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/c96028c97522edb9712aca1d9f1215ca-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/c96028c97522edb9712aca1d9f1215ca-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | duminică, 28 august 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari Fostul premier şi preşedinte al PSD, Adrian...

Preluat de la EVZ