Autor:
Ionel Dancu
| sâmbătă, 27 august 2016 | 0 Comentarii
| 49 Vizualizari

Carmen şi Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă, Carmen Iohannis, s-au întors dintr-o “deplasare privată” de opt zile în Germania, aceasta fiind a cincea vacanţă a şefului statului în mai puţin de doi ani de mandat.

Klaus Iohannis a fost plecat într-o vacanță în Germania, în perioada 17 — 25 august, unde locuiesc atât părinții cât și sora sa. Părinţii actualului preşedinte sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni, aceştia locuind Aceştia locuiesc la Würzburg, în Bavaria. Mama președintelui a lucrat la un spitalul de copii, iar tatăl acestuia a fost blănar. Conform Antena 3, şeful statului ar fi plecat din Germania în Insulele Baleare din Spania, postul de televiziune prezentând ca probă mărturia unui telespectator al postului care susţine că l-a surprins pe Iohannis citind o carte înainte de a se îmbarca într-un avion şi a trimis fotografia la redacţie.

Cu o singură excepţie, preşedintele a preferat să-şi facă concediile în străinătate.

Prima vacanţă. După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen Iohannis, au plecat într-o vacanţă de o săptămână în renumita staţiune Palm Beach (Florida), destinaţie de lux de pe coasta de Est a Statelor Unite ale Americii. Cuplul Iohannis şi-a vizitat şi finii din SUA, familia Vecerdea. Finul lui Klaus Iohannis a fost antrenorul de tenis al Primei Doamne şi trăieşte în orăţelul Coconut Creek, la aproape 60 de kilometri de Miami. Finul lui Iohannis a relatat că preşedintele merge în fiecare an în Palm Beach: „Klaus Iohannis merge în Palm Beach aproape în fiecare an, de când este primar. Acolo s-a produs de fapt şi marea apropiere dintre noi. Mai exact, în vara lui 2010, mi-a spus că nu poate să vină la antrenament în următoarele două săptămâni pentru că merge în vacanţă. L-am întrebat unde, iar el mi-a spus scurt: SUA. Din nou, l-am întrebat unde, iar el mi-a spus: Florida. Nici atunci n-a vrut să detalieze şi l-am mai întrebat o dată unde, iar el mi-a spus: Palm Beach. Culmea, acolo trebuia să merg şi eu în aceeaşi zi, pentru că soţia mea urma să nască primul nostru copil la o clinică din Palm Beach. I-am spus că nu anulăm orele de tenis şi ne vedem pe teren în SUA. Şi aşa a şi fost”, a povestit Marius Vecerdea pentru “Click!”.

A doua vacanţă. La câteva luni de la preluarea mandatului de preşedinte, Klaus Iohannnis pleacă într-un nou concediu cu ocazia sărbătorilor de Paşte. În aprilie 2015, cuplul prezidenţial a mers în 6-10 aprilie insulele Madeira din Portugalia, o locaţie exotică denumită “Insulele celor fericiţi”. Administraţia Prezidenţială a anunţat atunci “vacanţa privată” abia după ce informaţia a apărut în ziarul portughez Diarios de Noticias. Surse din cadrul Administrației Prezidențiale au arătat că, înainte de a pleca în Madeira, președintele României a fost în vizită la părinții săi, la Wurzburg, in Germania.

A treia vacanţă. În 3 august 2015, Klaus Iohannis a plecat iar într-o vacanţă de cel puţin două săptămâni, de această dată în ţară, la vila de protocol de la Neptun şi la Sibiu.

A patra vacanţă. Cea de-a patra vacanţă petrecută de Klaus Iohannis după ce-a fost ales preşedinte al României a fost luată la finalul lui 2015 şi s-a prelungit până în ianuarie 2016. Klaus şi Carmen Iohannis şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în celebrul oraş Miami.

Tag-uri:
Klaus Iohannis, Prima Doamnă, Carmen Iohannis, Palm Beach, Coconut Creek, Marius Vecerdea, Președintele Rom, Gustav Heinz, miami, florida, concediu, vizita privata, vacanta privata, Statelor Unite, Cuplul Iohannis, Primei Doamne, Klaus Iohannnis, Republica Federală, Administrația Prezidențială, Insulele Baleare, klaus iohannis, iohannis vacante

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/klaus-iohannis_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/klaus-iohannis_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Ionel Dancu | sâmbătă, 27 august 2016 | 0 Comentarii | 49 Vizualizari Carmen şi Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis şi...

Preluat de la EVZ