loading…

Turcia a aprobat, pentru prima oară, purtarea vălului islamic de către polițistele în uniformă, potrivit unei decizii judecătorești publicate azi dimineață de Monitorul Oficial, relatează Le Figaro online.

Femeile care deservesc în poliție “vor putea avea capul acoperit” sub caschetă sau beretă, cu condiția ca acest văl “să fie de aceeași culoare ca uniforma și să nu aibă motive aplicate”, se precizează în decizie.

Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan a autorizat purtarea vălului în universități și în Parlament și, în ultimii doi ani, în serviciul public și în licee.

Presa proguvernamentală subliniază că mai multe state occidentale, cum ar fi Scoția sau Canada, au permis deja polițistelor de religie musulmană să poarte văl.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-a-aprobat-purtarea-valului-islamic-de-catre-politiste-27762.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-a-aprobat-purtarea-valului-islamic-de-catre-politiste-27762-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv