loading…

Zeci de participanți la un protest din Chișinău organizat astăzi, în ziua celebrării a 25 de ani de la obținerea independenței de către Republica Moldova, au fost împiedicați de poliție să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale, iar asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene, relatează Unimedia.

Manifestanții au dorit să forțeze cordonul poliției iar “forțele de ordine au ripostat imediat, atât prin forță, cât și prin gaze lacrimogene”, informează presa molodeană. 

Operațiunea a fost condusă de către șeful IGP, Alexandru Pînzari și adjunctul său, Gheorghe Cavcaliuc.

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a transmis un mesaj de Ziua Independenței țării sale.

“Sunt compleșit de sentimente, cu emoții bune, dar și tristețe, tristețe pentru cei care și-au sacrificat viața, sau sacrificat ca astăzi noi să sărbătorim această zi. Sunt emoții și gânduri. Contează că avem oameni buni și frumoși, doresc tututor la mulți ani și Dumnezeu să ne ajute în tot ce facem. Multă bunăstare cetățenilor acestei țări”, a menționat Candu, citat de Publika.md.

În ceea ce privește protestul din Piața Marii Adunări Naționale, Candu a deplâns faptul că acesta a avut loc când “se cântă imnul țării și se comemorează cei care și-au dat viața” pentru ca astăzi să se poată sărbători independența.

“Toți au dreptul la proteste, dar nu înțeleg cum să protestezi când se dau onoruri, se cântă imnul țării și se comemorează cei care și-au dat viața pentru ca azi să sărbătorim independența. Aceste partide care au venit astăzi să facă proteste nu au valori”, a declarat el.

„Campania #NuMăTem este lansată de societatea civilă în semn de protest împotriva crimelor săvârșite de-a lungul celor 25 de ani de independență”, este descris evenimentul pe Facebook.

„#NuMăTem să zic că am devenit cel mai sărac stat din Europa, că am devenit cel mai corupt stat din Europa, că suntem unul dintre cei mai mari exportatori de droguri, că suntem furați la energia electrică, la gazul natural, la apă, că prin intermediul sistemului judecătoresc se spală miliarde de dolari ai mafiei rusești, că sistemul financiar-bancar este falimentat, că suntem conduși de niște criminali în frunte cu oligarhul Vlad Plahotniuc și nu avem motive de a sărbători ceva. Suportăm o tragedie națională, iar pentru a schimba lucrurile trebuie să ieșim în stradă. #NuMăTem să ies pe 27 august în PMAN pentru a huidui guvernarea”, mai scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

La această campanie s-au alăturat și câteva partide politice, printre care Partidul Nostru, Partidul DA și PSRM, mai anunță Unimedia.

Pe lângă parada militară și sărbătoarea care a fost organizată în Piața Marii Adunări Naționale cu ocazia celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova, pe rețelele de socializare se anunța organizarea acestui protest.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/proteste-la-chisinau-in-ziua-celebrarii-a-25-de-ani-de-la-obtinerea-independentei-de-catre-republica-moldova-27771.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/proteste-la-chisinau-in-ziua-celebrarii-a-25-de-ani-de-la-obtinerea-independentei-de-catre-republica-moldova-27771-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv