Autor:
Ionel Dancu
| sâmbătă, 27 august 2016 | 1 Comentarii
| 34 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, în care îi asigură pe moldoveni că România îi va ajuta la ”împlinirea destinului lor european”.

“Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de hotărârea noastră fermă de a sprijini proiectele care vizează îmbunătăţirea vieţii tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi împlinirea destinului lor european”, se arată în mesajul transmis de şeful statului.

El adresează, la împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, omologului său moldovean şi tuturor cetăţenilor acestei ţări sincere felicitări, urări de sănătate, prosperitate şi succes.

“În acest moment aniversar, îmi face o deosebită plăcere să remarc caracterul deosebit de solid şi amplu al relaţiilor noastre bilaterale, bazate pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie. Spiritul deschis şi constructiv în care abordăm priorităţile cooperării concrete, alături de orientarea pragmatică spre proiecte care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor noştri, precum şi susţinerea constantă a României pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova sunt argumente care mă fac să privesc cu încredere spre dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic care uneşte statele noastre”, mai afirmă preşedintele Iohannis.

Republica Moldova sărbătoreşte, la 27 august, Ziua naţională. La această dată, în 1991, în contextul destrămării Uniunii Sovietice, Republica Moldova a devenit stat independent.

Tag-uri:
klaus iohannis moldova, mesaj, destin, european, independent

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/iohannis-94_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/iohannis-94_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Ionel Dancu | sâmbătă, 27 august 2016 | 1 Comentarii | 34 Vizualizari Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj...

Preluat de la EVZ