loading…

Artileria turcă a bombardat combatanți kurzi aflați în nordul Siriei, unde Ankara desfășoară o operațiune militară de anvergură, acuzându-i pe aceștia că nu respectă o înțelegere cu Statele Unite privind retragerea, relatează Le Figaro online.

Joi, Turcia a trimis un nou convoi de blindate în Siria, la o zi după izbucnirea unei ofensive a rebelilor sirieni pe care a suținut-o și care a permis evacuarea rețelei Stat Islamic din localitatea Jarabulus.

Prin această operațiune, Turcia urmărește, de asemenea, să oprească expansiunea kurdă la frontiera sa cu Siria, în timp ce Partidul Uniunii Democratice (PYD), principala miliție kurdă din Siria, care beneficiază de susținerea militară americană, își extinde teritoriul.

Forțele turce au deschis focul joi asupra combatanților PYD, după ce serviciile de informații au remarcat faptul că ei avansează pe teren în pofida unei promisiuni a Staleor Unite potrivit căreia ei ar fi urmat să se retragă, potrivit agenției Anadolu.

Agenția a mai comunicat, citând surse din cadrul securității, că intervenția turcă asupra combatanților PYD va continua până când aceștia vor începe să se retragă.

Potrivit Anadolu, PYD a ocupat șapte sate începând de miercuri, profitând de retragerea Stat Islamic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-bombardeaza-militiile-kurde-din-nordul-siriei-27698.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-bombardeaza-militiile-kurde-din-nordul-siriei-27698-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv