loading…

Trupele de securitate filipineze au eliminat șase militanți ai grupării teroriste Abu Sayyaf, iar unul dintre aceștia ar fi fost implicat în răpirea și decapitarea a doi turiști canadieni, informează postul de televiziune France24 pe pagina electronică.

Un purtător de cuvânt al autorităților militare filipineze a declarat că forțele de securitate s-au confruntat cu 100 de militanți, în urma căruia au decedat cel puțin șase teroriști, iar 17 militari au fost răniți.

Printre militanții uciși se numără și un lider al grupării care a fost implicat în răpirea a patru persoane pe insula Samal, în luna septembrie 2015.

În aprilie și iunie, militanții au decapitat doi turiști canadieni, iar un cetățean norvegian este în continuare ținut ostatic. Pe lângă cei trei, militanți au răpit de pe insula Samal și o femeie de origine filipineză, care a fost eliberată în luna iunie.

Un cercetător olandez, rapit în 2012, dar și mai mulți marinari indonezieni sunt și ei ținuți ostatici de gruparea teroristă Abu Sayyaf.

Inițial, președintele Rodrigo Duterte s-a pronunțat pentru găsirea unei soluții pașnice cu Abu Sayyaf, dar între timp a adoptat o poziție mai radicală în condițiile în care gruparea a continuat răpirile și decapitarea ostaticilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/trupele-filipineze-au-eliminat-sase-militanti-inclusiv-unul-implicat-in-decapitarea-unor-turisti-27715.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/trupele-filipineze-au-eliminat-sase-militanti-inclusiv-unul-implicat-in-decapitarea-unor-turisti-27715-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv