loading…

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile, transmis prin înțepătură de țânțar, au fost confirmate în județul Dolj, în sezonul estival, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj anunțând că este vorba de pacienți cu vârste cuprinse între 46 și 63 ani.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, unul dintre cazurile de infecție neuroinvazivă cu virus West Nile în sezonul estival 2016, boală transmisă prin înțepătură de țânțar, a fost confirmat la o femeie în vârstă de 63 ani cu domiciliul în Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova și transferată a doua zi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Cazul a fost confirmat, la două săptămâni de la internare, de Institutul Cantacuzino din București.

O altă femeie, de 50 ani, din Craiova, cu domiciliul flotant în Franța, a fost și ea depistată cu virusul West Nile, femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecțioase, iar un alt caz a fost confirmat la un pacient de 46 ani din localitatea Goiești.

Potrivit DSP Dolj, din luna mai și până în prezent, în România au fost confirmate 25 de cazuri de infecție cu West Nile, iar doi pacienți au murit.

“În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, în România s-au identificat anual cazuri de meningită West Nile. În sezonul 2016, începând cu luna mai și până în prezent, au fost înregistrate 25 de cazuri de infecție West Nile, ceea ce reprezintă o creștere de patru ori față de aceeași perioadă a anului 2015, din care 2 decese”, a transmis DSP Dolj, într-un comunicat de presă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/trei-cazuri-de-west-nile-au-fost-confirmate-in-judetul-dolj-27703.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/trei-cazuri-de-west-nile-au-fost-confirmate-in-judetul-dolj-27703-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv