loading…

Prim-ministrul ungar Viktor Orban propune crearea unui armate europene și spune că securitatea ar trebui să fie o prioritate în cadrul Blocului comunitar, informează agenția de știri MTI.

Cu ocazia unei conferințe de presă organizată înaintea Summitului Grupului Visegrad (V4) de la Varșovia, premierul ungar a prezentat o serie de propuneri referitoare la viitorul politicilor UE privind economia, securitatea și sistemul instituțional.

Premierul de la Budapesta a declarat că securitatea ar trebui să devină o prioritatea în cadrul Blocului comunitar.

De asemenea, liderul ungar a mai propus ca instituții precum Consiliul European și Comisia Europeană ar trebuie să se întoarcă la îndeplinirea “rolurilor originale”.

Orban a adăugat că UE ar trebuie să urmeze politicile “deja testate”, cum ar fi politica agricolă sau cea de coeziune, însă migrația și chestiunile sociale nu ar trebui să fie gestionate la nivel european.

Blocul Comunitar a eșuat să reacționeze la provocările în planul politicii externe, cum ar fi conflictul din Ucraina, migrația sau terorismul, potrivit premierului ungar.

Pe lângă premierii din Ungaria, Slovacia, Cehia și Polonia, la summitul V4 urmează să participe și cancelarul german Angela Merkel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/premierul-ungar-viktor-orban-propune-crearea-unei-armate-europene-27719.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/premierul-ungar-viktor-orban-propune-crearea-unei-armate-europene-27719-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv