Autor:
Ana Petrescu
| vineri, 26 august 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

PNL vrea majorarea salariilor pentru primari

PNL a adoptat în unanimitate, vineri, la Liga Aleșilor Locali de la Brașov, o rezoluție prin care formațiunea susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, o creștere salarială medie de 22% pentru funcționarii publici începând cu 2017 și o lege a salarizării unitare care să nu aibă la bază calcule “”meschine electorale”, ci să fie bazată pe merite, profesionalism și echitate.

“Partidul Naţional Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului şi echităţii şi susţine o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori şi nu pe calcule meschine electorale. PNL susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice – elective sau numite, locale sau naţionale – care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice”, se arată în rezoluţie. 

Prin acest document, liberalii îşi asumă că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuţiile administraţiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcţionarilor publici cu o creştere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleşilor locali, Codul incompatibilităţilor, salarizarea aleşilor locali şi simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală. 

Liberalii susţin că aceste măsuri pot opri “deprofesionalizarea administraţiei publice”.

“Dorim mărirea salariilor în administrația locală, pentru că primarii nu pot lucra subplătiți. Primari, comunități locale puternice și un antreprenoriat puternic, vor da o economie națională bună. Reforma în partid e importantă. Să ne bazăm pe noi înșine, să menținem stardardele ridicate de integritate și să perseverăm”, a declarat Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL, la Liga Aleșilor Locali de la Poiana Brașov. 

Și co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că “rezolvarea salarizării administrației locale va fi o prioritate pentru partid. Condul integrității va fi un alt proiect al PNL”. 

Tag-uri:
PNL, liga alesilor locali, Alina Gorghiu, Catalin Predoiu, salarizare, primari, cod de integritate

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/pnl-sigla-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/pnl-sigla-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | vineri, 26 august 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari PNL vrea majorarea salariilor pentru primari PNL a...

Preluat de la EVZ