loading…

Un plutonier adjunct de la o unitate militară din Câmpulung Moldovenesc a fost reținut pentru trafic de influență, fiind acuzat că primea între 500 și 1.600 de euro pentru a facilita unor persoane trecerea unor teste în cadrul probelor pentru angajarea în M.Ap.N.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de vineri, a plutonierului adjunct Marius Smadici de la UM 02541 Câmpulung Moldovenesc.

Smadici este acuzat că a pretins și primit, în perioada martie – iunie, de la șase persoane, sume cuprinse între 500 și 1600 de euro pentru a le facilita trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susțină pentru angajare în M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare. Plutonierul a ajutat candidații punându.le la dispoziție variantele de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea testului psihologic eliminatoriu.

Toți cei șase candidați care au susținut testul psihologic în această modalitate au fost declarați admiși.

În cazul persoanei de la care Smadici a cerut 1.600 de euro, plutonierul a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive, de asemenea eliminatorie. Astfel, plutonierul l-a condus pe candidat în unitatea militară în care urma, a doua zi, să fie susținută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susținerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis.

Smadici va fi prezentat, vineri, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/plutonier-retinut-pentru-trafic-de-influenta-in-legatura-cu-angajari-in-mapn-27713.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/plutonier-retinut-pentru-trafic-de-influenta-in-legatura-cu-angajari-in-mapn-27713-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv