loading…

Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a întâlnit astăzi, la Geneva, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a finaliza un acord privind conflictul din Siria, informează site-ul agenției Reuters.

Rusia și Statele Unite speră să ajungă la un acord care să pună capăt confruntărilor din Siria între serviciile de securitate și grupurile rebele nonteroriste care luptă contra Administrației Bashar al-Assad. Un astfel de acord ar putea deschide calea unei tranziții politice pentru a pune capăt conflictului de cinci ani din Siria.

La discuții au participat și oficiali de la Departamentul de Stat și de la Casa Albă, inclusiv din cadrul Consiliului prezidențial american pentru Siguranța națională. “Rămân unele probleme care trebuie soluționate”, a declarat un oficial de la Departamentul de Stat.

La reuniunea care a durat patru ore nu fost prezent niciun reprezentant al Națiunilor Unite.

În paralel, în Siria, armata siriană și rebelii au ajuns la un acord care permite evacuarea a 4.000 de civili din Daraya, o suburbie a Damascului aflată sub asediu din anul 2012. În cadrul acordului s-a permis și plecarea a circa 700 de civili din localitate.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/john-kerry-si-serghei-lavrov-au-discutat-despre-finalizarea-unui-acord-privind-conflictul-din-siria-27735.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/john-kerry-si-serghei-lavrov-au-discutat-despre-finalizarea-unui-acord-privind-conflictul-din-siria-27735-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv