loading…

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă franceză, a suspendat o măsura de interzicere a purtării burkini, adoptată de conducerea localității Villeneuve-Loubet, relatează BBC News online.

Potrivit instanței, interdicția reprezintă “o încălcare gravă și clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credință și libertate individuală“.

Această decizie a Consiliului de Stat ar putea reprezenta un precedent pentru alte aproape 30 de localități care au introdus această măsură.

Instanța urmează să anunțe ulterior o decizie finală asupra legalității interdicților.

Un avocat a declarat că persoanele care au fost amendate vor putea sa solicite returnarea amenzii plătite.

Interzicerea burkini a suscitat dezbateri aprinse în societatea franceză și chiar în toată lumea. Sondajele de opinie indică faptul că cei mai mulți francezi sunt în favoarea acestor măsuri, dar pe de altă parte, musulmanii acuză că sunt vizați în mod incorect.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/franta-masura-de-interzicere-a-burkini-suspendata-de-un-tribunal-27728.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/franta-masura-de-interzicere-a-burkini-suspendata-de-un-tribunal-27728-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv