Autor:
Matei NăstaseOtilia Matei | vineri, 26 august 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Ultimul bilanț al cutremurului, care a lovit mai multe zone din centrul Italiei și a ras de pe fața pământului un orășel este de 268 de morți, dintre care 8 sunt români, informație confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, 19 conaționali sunt dați dispăruți. În doar 48 de ore, seismul a fost urmat de 1.000 de replici. În Italia s-a declanșat starea de urgență.

În noaptea de marți spre miercuri, un cutremur major a lovit centrul Italiei, lângă localitatea Norcia. La 03,36, ora locală, seismul cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc la 10 km de localitatea Norcia, lovind orășelul Amatrice.

Salvatorii, civili și autorități laolaltă muncesc necontenit pentru a salva ce se mai poate din dezastru, în timp ce pământul continuă să se miște sub ei. Mulți dintre acești eroi anonimi lucrează cu mâinile goale, scormonind printre ruine după victime și speră ei, după supraviețuitori, deși șansele ca ei să mai fie scoși la timp dintre dărâmături sunt din ce în ce mai pe măsură ce orele se îndepărtează de această tragedie.

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, identitățile a doar 5 români, dintre cei 8 morți, sunt cunoscute.

Redăm în totalitate comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit ultimelor informații, Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, au fost confirmate încă două decese ale unor cetăţeni români. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8.

Având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamității, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de 27 august 2016, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară, transmite MAE într-un comunicat de presă publicat pe site-ul insituţiei.”

Tag-uri:
cutremur, cutremur italia, seism, seism italia, centrul italiei, romani, romani morti, ministerul afacerilor escxterne, conatioanli, mae, norucia, amatrice

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremur-italia_2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremur-italia_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Matei Năstase,  Otilia Matei | vineri, 26 august 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Ultimul bilanț al cutremurului, care a...

Preluat de la EVZ