loading…

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut astăzi o conversație telefonică în privința situației din Siria, potrivit Biroului de presă de la Kremlin, citat de site-ul agenției Tass.

Conversația a fost o inițiativă turcă.

Liderii au avut o serie de schimburi de păreri în privința situației din Siria. În cadrul conversației a fost subliniată importanța eforturilor comune în lupta împotriva terorismului“, a subliniat Biroul de presă de la Kremlin.

Forțele aerospațiale ruse lansează atacuri aeriene punctuale asupra pozițiilor rețelei teroriste Stat Islamic și grupării Frontul al-Nusra, organizații interzise pe teritoriul rus, încă de la data de 30 septembrie 2015, la solicitarea președintelui sirian Bashar al-Assad.

Ankara a declarat miercuri dimineața că armata turcă întreprinde operațiuni militare pe teritoriul Siriei. Scopul acestor operațiuni este lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic și a militanților kurzi. Administrația de la Damasc a condamnat operațiunea pentru că o asemenea acțiune încalcă suveranitatea siriană.

Putin și Erdogan au discutat de asemenea despre relațiile bilaterale dintre Rusia și Turcia.

“Discuția a inclus și o dezvoltare viitoare a cooperării politice, comerciale și economice ruso-turce în contextul acordurilor avute în cadrul întrunirii din Sankt Petersburg care a avut loc la data de 9 august”, a adăugat Kremlinul.

Au căzut de acord asupra prelungirii contactelor personale asupra chestiunilor bilaterale și internaționale“, a afirmat Biroul de presă de la Kremlin fără a specifica la care contacte făceau referire.

Până la sfârșitul acestui an, cei doi lideri vor avea posibilitatea de a se întâlni în cadrul sumitului G20 care va avea loc în China între 4-5 septembrie. Autoritățile de presă care au legătură cu evenimentul au fost instruite să stabilească o întrevedere grupului comun de planificare strategică în prima jumătate a anului 2017.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/convorbiri-rusia-turcia-putin-si-erdogan-au-vorbit-despre-combaterea-terorismului-27733.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/convorbiri-rusia-turcia-putin-si-erdogan-au-vorbit-despre-combaterea-terorismului-27733-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv