Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a aprobat, astăzi, achiziția a 246 de defibrilatoare pentru stadioanele din fotbalul intern. Decizia vine ca urmare a decesului fotbalistului Patrick Ekeng, care a suferit un șoc cardiogen pe teren, fără a fi defibrilat sau resuscitat.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au stabilit faptul că medicul de pe ambulanță nu i-a efectuat manevre de resuscitare lui Patrick Ekeng, acest lucru anulând orice șansă de supraviețuire a fotbalistului clubului Dinamo București, fiind una dintre cauzele decesului.

Raportul întocmit de specialiștii din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” arată că moartea lui Patrick Ekeng “s-a datorat unei fibrilații ventriculare apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociată cu anomalii coronariene, favorizată de și precipitată de un efort fizic. “

În raport se mai notează că “în cazul atleților care suferă de tahiartimie (cum a fost cazul Ekeng), mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilați supraviețuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Șansele de supraviețuire scad cu 5,5 % pe minut.”

Tot astăzi, Comitetul Executiv al FRF a hotărât modificarea Regulamentului de Organizare a Activității (ROAF). Astfel, “La cererea cluburilor din Liga a 2-a/Liga a 3-a care au doi sau mai mulți jucători, care au evoluat în cel puțin 50 % din jocurile echipei de Liga a 2-a/Liga a 3-a a clubului respectiv în ultimele 6 luni calendaristice, convocați la echipa națională de seniori, de tineret, de juniori U19 sau U17 pentru susținerea unor jocuri oficiale sau amicale, Departamentul Competiții poate aproba amânarea jocurilor programate în campionatul Ligii a 2-a/Ligii a 3-a în perioada cât durează convocarea la echipele naționale”.

Totodată, din ROAF a fost eliminat articolul care prevedea că “echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu openalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținutîn play-out, indiferent de categoria competițională în care vor evolua”.

rootstireaActualitate/Esential
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a aprobat, astăzi, achiziția a 246 de defibrilatoare pentru stadioanele din fotbalul intern. Decizia vine ca urmare a decesului fotbalistului Patrick Ekeng, care a suferit un șoc cardiogen pe teren, fără a fi defibrilat sau resuscitat. Procurorii de la Parchetul Capitalei au...

Preluat de la romania ntv