loading…

Turcia a inaugurat, astăzi, un nou pod peste Strâmtoarea Bosfor, în zona Istanbul, un proiect în valoare de trei miliarde de dolari finalizat în doar trei ani, informează site-ul publicației Daily Sabah.

Lucrările de construire a Podului “Yavuz Sultan Selim” au început pe 29 mai 2013, iar ceremonia de inaugurare a avut loc vineri.

Al treilea pod peste Strâmtoarea Bosfor, între părțile europeană și asiatică ale Turciei, a costat aproape trei miliarde de dolari și reprezintă un segment esențial al Autostrăzii Marmara-Nord.

Podul “Yavuz Sultan Selim” a fost inaugurat în prezența președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a premierului Binali Yildirim și a președintelui Parlamentului, Ismail Kahraman.

Nu este un simplu pod. Are opt benzi de autostradă și două sensuri de cale ferată pe mijloc, fiind cel mai lat pod suspendat din lume. De asemenea, este cel mai înalt pod suspendat din lume, având punctul cel mai înalt la 322 de metri“, a notat premierul Binali Yildirim.

În zona metropolitană Istanbul există alte două poduri peste Strâmtoarea Bosfor – Podul “Martirilor de la 15 Iulie” și Podul “Fatih Sultan Mehmet”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cel-mai-lat-pod-din-lume-cu-10-benzi-suspendate-peste-bosfor-construit-de-turcia-in-numai-3-ani-galerie-foto-27721.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cel-mai-lat-pod-din-lume-cu-10-benzi-suspendate-peste-bosfor-construit-de-turcia-in-numai-3-ani-galerie-foto-27721-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv