Bilanțul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puțin 278 de morți, dar există în continuare persoane dispărute, a anunțat în această seară Serviciul italian al Protecției Civile, citat de cotidianul La Repubblica.

În localitatea Amatrice au murit cel puțin 218 persoane, 49 de cadavre au fost găsite în Arquata del Tronto și Pescara del Tronto, iar 11 în Accumoli.

Circa 2.500 de persoane au rămas fără locuințe. Bilanțul anunțat anterior era de 267 de morți.

Pe același subiect: MAE CONFIRMĂ. Numărul românilor morți în cutremurele din Italia a ajuns la 8!

Guvernul Matteo Renzi a dispus proclamarea doliului, sâmbătă, în întreaga Italie.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafață – cu magnitudini de 6,0, 5,4 și 4,8 grade – urmate de sute de replici. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la granița dintre regiunile Lazio și Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mișcări telurice, la orele 4.32 și 4.33, cu intensități de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 și 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensități între 2 și 4 grade. Situațiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli și Arquata del Tronto.

rootstireaActualitate/Esential
Bilanțul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puțin 278 de morți, dar există în continuare persoane dispărute, a anunțat în această seară Serviciul italian al Protecției Civile, citat de cotidianul La Repubblica. În localitatea Amatrice au murit cel puțin 218 persoane, 49 de cadavre au fost...

Preluat de la romania ntv