loading…

Polițiștii de frontieră au prins, azi noapte  27 de migranți sirieni și un irakian, în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia, câteva ore mai târziu fiind depistată și o posibilă călăuză, un sârb reținut după ce oamenii legii au tras un foc de armă.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș au observat, în noaptea de joi spre vineri, între localitățile de frontiera Comloșu Mic și Comloșu Mare, județul Timiș, un grup de persoane care trecea ilegal frontiera din Serbia în România.

Grupul era format din 28 de persoane, 26 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 40 ani, și doi copii, cu vârste cuprinse între 10 luni și 3 ani. Din primele declarații și din documentele descoperite asupra adulților, a rezultat că 27 dintre aceștia sunt cetățeni sirieni, iar unul irakian.

De asemenea, s-a stabilit că bărbatul reținut câteva ore mai târziu este cetățean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranți.

Câteva ore mai târziu, polițiștii au observat un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe același traseu urmat de grupul de migranți. Polițiștii de frontieră l-au somat pe acesta, însă bărbatul nu s-a oprit, încercând să fugă spre Serbia, astfel că pentru reținerea sa polițiștii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de armă în plan vertical.

Autoritățile de frontieră române le-au contactat pe cele sârbe pentru derularea în comun a cercetărilor și punerea în aplicare a acordului de readmisie.

De asemenea, dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/27-de-sirieni-si-un-irakian-oprinsi-in-timp-ce-sa-intre-ilegal-in-romania-o-calauza-sarba-a-fost-retinuta-27697.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/27-de-sirieni-si-un-irakian-oprinsi-in-timp-ce-sa-intre-ilegal-in-romania-o-calauza-sarba-a-fost-retinuta-27697-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv