Autor:
Matei Năstase
| joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii
| 42 Vizualizari

Raed Arafat, secretar de stat în MAI

Dacă România ar înfrunta în următoarea perioadă o catastrofă similară celei din Italia, sistemul medical de la noi din țară ar fi total depășit. Anunțul vine chiar de la Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

“În cazul unei catstrofe identice ca cea din Italia, România ar fi expusă la o serie de riscuri, iar asta nu este neapărat o noutate în sine, în sensul în care fondul de clădiri și fondul locativ al României este cunoscut faptul că este expus la riscuri seismice. Tocmai din această cauză, ministrul Sănătății a declanșat o procedură la nivel național, înaintea veștii din Italia, care dorește să analizeze situația exactă a tuturor clădirilor de spital public din România, în sensul expunerii acestora la risc seismic respectiv, încadarea într-o clasă de risc”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit B1.ro.

Totodată, România nu stă prost numai la capitlul spitale.

“Sunt mai multe analize care se desfășoară la Ministerul Sănătății, în paralel. Nu e numai pe acest lucru. Sunt mai multe lucruri la nivel național. Știți că s-a demarat o acțiune de centralizare de reluat a tutuor unităților de transfuzie din toată țara. Sunt pur și simplu probleme care au ajuns pe o perioadă anume de timp mai lungă sau mai scurtă să scape din atenția publică și din atenția autorităților, lucru care este recuperat de ministrul Voiculescu”, a explicat și Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Totuși, Raed Arafat păstrează un ton optimist. Acesta a declarat că în cazul unei catastrofe similare cu cea din Italia, toate forțele de intervenție sunt ușor de mobilizat.Tag-uri:
catastrofa, italia, sistemul medical romanesc, romania, mai, secretar de stat

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremur-in-italia-raed-arafat-a-vorbit-despre-situatia-romanilor-din-peninsula-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremur-in-italia-raed-arafat-a-vorbit-despre-situatia-romanilor-din-peninsula-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Matei Năstase | joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii | 42 Vizualizari Raed Arafat, secretar de stat în MAI Dacă...

Preluat de la EVZ