loading…

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a supravegheat testul cu rachetă balistică lansată de pe un submarin și a catalogat această acțiune drept “cel mai mare succes” care plasează țara în rangul întâi al puterilor militare nucleare, a anunțat presa de stat, citată de Reuters online.

“Un test cu rachetă balistică lansată de pe un submarin a fost efectuat cu succes sub îndrumarea comandantului suprem al armatei populare nord-coreene Kim Jong-Un”, a anunțat agenția oficială KCNA.

“El a catalogat testul ca fiind cel mai mare succes și cea mai mare victorie”, a mai comunicat KCNA.

“El a remarcat cu mândrie că rezultatele testului au demonstrat de fapt că RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) s-a alăturat rangului întâi al puterilor militare complet dotate cu capacitatea de atac nuclear”, a trasmis agenția.

O rachetă balistică a fost lansată, miercuri dimineață, de pe un submarin nord-coreean, acesta zburând pe o rază de aproximativ 500 de kilometri spre Japonia. Racheta a fost lansată la ora locală 05.30 din apropiere de orașul de coastă Sinpo, unde, potrivit imaginilor din satelit, se află o bază submarină, au declarat pentru Reuters, oficiali sud-coreeni.

Racheta a ajuns în zona de apărare și identificare aeriană japoneză pentru prima oară, a declarat Yoshihide Suga, șeful cabinetului premierului japonez.

“Tehnologia nord-coreeană de tip SLBM (care presupune lansarea de rachete balistice de pe submarine) pare să fi progresat”, a declarat un oficial al armatei sud-coreene, pentru Reuters.

Comandamentul strategic al Statelor Unite a anunțat că a urmărit ceea ce părea a fi o rachetă balistică de tip KN-11 lansată de pe un submarin și a confirmat că aceasta a zburat aproximativ 500 de kilometri.

Ministerul de Externe sud-coreean a condamnat lansarea acestei rachete și a avertizat cu privire la aplicarea mai multor sancțiuni și la izolarea și mai mare a Coreei de Nord, măsuri ce “nu vor face decât să grăbească autodistrugerea acestui stat”.

Lansarea acestei rachete a avut loc în aceeași zi în care era programată o întâlnire a miniștrilor de Externe din Japonia, China și Coreea de Sud la Tokyo.

“Acest lucru reprezintă o amenițare gravă la adresa securității din Japonia și este un act de neiertat care dăunează în mod semnificativ păcii regionale și stabilității”, a declarat premierul japonez, Shinzo Abe, adăugând că țara sa a organizat un protest puternic.

Zeci de mii de militari sud-coreeni și americani au inițiat, luni dimineața, manevre simulând un atac nord-coreean, la care Phenianul a replicat prin amenințări cu un atac nuclear preventiv. Aceste manevre anuale, denumite “Ulchi Freedom”, sunt în principal o similare pe calculator, dar ele mobilizează de asemenea, 50.000 de sud-coreeni și 30.000 de americani. În fiecare an, ele provoacă o creștere a tensiunii în pensinulă.

În urma mai multor luni în care au fost lansate rachete nord-coreene, unii experți sunt de părere că relațiile intercoreene nu au mai fost atât de tensionate din 1970.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/kim-jong-un-testul-de-miercuri-plaseaza-tara-in-rangul-i-al-puterilor-militare-nucleare-27656.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/kim-jong-un-testul-de-miercuri-plaseaza-tara-in-rangul-i-al-puterilor-militare-nucleare-27656-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv