loading…

Autoritățile cantonale din Elveția au propus, astăzi, Guvernului federal instituirea unor criterii locale de selectare a personalului străin, în scopul limitării imigrației din țările Uniunii Europene fără a exista repercusiuni asupra libertății de circulație, informează site-ul agenției Reuters.

Planul de protejare a locurilor de muncă din Elveția intervine în contextul negocierilor dintre Guvernul de la Berna și Comisia Europeană pe tema limitării imigrației, după ce elvețienii au avut această opțiune într-un referendum desfășurat în 2014.

Planul prezentat de cele 26 de cantoane semiautonome prevede acordarea de prioritate la angajare elvețienilor în anumite sectoare dacă imigrația netă din UE depășește nivelul din țările membre ale Blocului comunitar. Sectoarele din Elveția în care rata șomajului este cea mai mare sunt construcțiile, retailul și serviciile de catering.

Rămâne de văzut dacă Uniunea Europeană și statele membre vor accepta propunerile Elveției.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/elvetia-ar-putea-introduce-cote-pe-piata-muncii-pentru-cetatenii-uniunii-europene-27679.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/elvetia-ar-putea-introduce-cote-pe-piata-muncii-pentru-cetatenii-uniunii-europene-27679-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv