Autor:
Carmen Vintilă
| joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii
| 20 Vizualizari

Liviu Dragnea si Kelemen Hunor

Liviu Dragnea nu exclude ca PSD şi ALDE să formeze după alegeri o majoritate în Parlament împreună cu UDMR, dar a precizat că până în prezent nu au avut loc discuţii în acest sens. Cât privește varianta unui guvern PSD-PNL, Dragnea spune că aceasta este exclusă.

“Deocamdată nu am avut discuţii, dar nu excludem, pentru că relaţiile, şi ale noastre şi ale ALDE, ale mele personal şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu, cu colegii de la UDMR au fost şi sunt bune şi civilizate.

(…) Dar eu cred că astfel de discuţii e foarte bine să se întâmple după alegeri”, a spus preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a mai spus că este exclus ca viitorul guvern ce va rezulta în urma alegerilor parlamentare din acest an să aibă la bază o coaliţie a social democraţilor cu PNL.

Referitor la colaborarea dintre PSD şi PMP, în condiţiile în care există consilii locale cu majorităţi formate între cele două formaţiuni politice, Dragnea a afirmat că doar astfel, în unele judeţe, pot fi puse în practică promisiunile făcute în campania pentru alegerile locale, precizând că social-democraţilor le este interzisă orice alianţă cu PNL.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor declara că varianta unei coaliţii PSD – PNL după alegerile parlamentare este una extrem de serioasă, el precizând că Uniunea nu face alianţe înainte de alegeri ci aşteaptă rezultatele votului cetăţenilor.

“Înainte de alegeri noi nu facem alianţe politice. După alegeri trebuie să ţinem cont de dorinţa oamenilor, ce votează ei şi ce doresc ei. Eu în continuare cred că varianta unei coaliţii PSD – PNL este una extrem de serioasă şi trebuie luată în calcul. Toată lumea neagă acum fiindcă, înainte de alegeri, nu o să spună nici peneliştii, nici pesediştii că asta e soluţia. Dar eu nu aş pune în paranteză această soluţie. Asta ar însemna în jur de 70 şi ceva la sută în Parlament. Dacă se face o mare coaliţie atunci nu mai este nevoie de alţii. Deci, în acest moment alte speculaţii – cum ar fi mai bine, cum… – vom vedea ce vor spune oamenii”, susținea Kelemen Hunor.

.

Tag-uri:
Liviu Dragnea, Călin Popescu, PSD, UDMr, guvern, coalitie, alegeri

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/06-dragnea-hunor-rzv-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/06-dragnea-hunor-rzv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Carmen Vintilă | joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii | 20 Vizualizari Liviu Dragnea si Kelemen Hunor Liviu Dragnea...

Preluat de la EVZ