Autor:
Anca Simionescu
| joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Gina Piustol

A mers aproape 1000 de kilometri pe jos și în multe nopţi sforăitul a zeci de colegi de cameră nu a lăsat-o să doarmă. Cu toate astea, Gina spune că avea o stare de fericire.

e numără printre cele mai frumoase femei din România, dar Gina Pistol a renunțat la tocuri și confort pentru o expediție la care visa de ani: un pelerinaj pe El Camino, străbătut pe jos și care i-a pus la încercare rezistența fizică și psihică preț de aproape 1.000 de kilometri. Timp de 35 de zile, prezentatoarea emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1 a avut parte de o adevărată aventură. „Se spune că drumul te cheamă la el. Fiecare om care străbate acest drum învață altceva. Am plecat în această călătorie cu prietena mea de suflet. A fost foarte greu. Însă frumusețea drumului a făcut ca toată partea mai grea să pară „floare la ureche”. A fost ca un detox pentru minte și suflet. Aveam zile când mergeam 24 de km și zile când mergeam aproape 40 de km. Și credeți-mă că nu-i deloc ușor, mai ales când porți în spate în jur de 10 kg. Însă ne-am descurcat foarte bine pentru că am copilărit la țară, unde mersul pe jos și cățăratul nu ne erau străine”, a povestit Gina Pistol pentru EVZ.Gina Pistol a învățat multe lucruri noi în călătoria spirituală


A dormit cu 80 de persoane în cameră

Prezentatoarea nu a a avut parte de confort, a dormit în hosteluri în care împărțea camera cu zeci de alți turiști, s-a luptat cu vremea rea și rănile la picioare și a renunțat treptat la lucruri inutile pe care le căra după ea. „Seara mă dureau gleznele, călcâiele și fiecare oscior din talpa piciorului. Nu-i ușor să dormi laolalta cu 20-30-80 de persoane, uneori chiar mai multe. Suntem foarte diferiți. Uneori, chiar dacă erai epuizat după kilometri de mers pe jos, nu putei să adormi pentru că erau persoane care sforăiau, de exemplu. Pentru că trebuie să menționez că pe acest traseu nu dormi la hotel sau la pensiuni ca atunci când mergi în vacanță, ci în hosteluri special amenajate pentru pelerini. Însă dimineața (în jurul orei 6) când te porneai la drum… uitai de toate aceste momente mai puțin plăcute. Aveam o stare de fericire pe care nu mi-o puteam explica. Admiram tot ce-mi oferea drumul, florile care abia înfloriseră, păsările diferite care cântau fiecare pe limba ei, cerul curat, verdeața, liniștea…”, adaugă ea.
Drumul pare să aibă legătură și cu dragostea prezentatoarei. De aproape un an, ea trăiește alături de Alin Cocoș o poveste frumoasă. Întrebată despre ce va urma, Gina a zâmbit misterios: „Toate la timpul lor J“, a răspuns ea.

Excursie de 1.000 de euro

Drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago) este numit drumul străbătut de pelerini prin diferite ţări ale Europei pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Se fac cam 1.000 de kilometri pe jos, iar călătoria îi ajută mult pe cei aflaţi într- un impas. Pentru o lună în care se parcurge tot traseul, ai nevoie de un buget estimat la 1.000 de euro. Preţurile de cazare și hrană sunt accesibile.

Tag-uri:
gina pistol, il camino, drumul Apostolului Iacob, apostolul iacob, gina pistol pe il camino, santiago de compostella

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_302-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_302-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialMonden
Autor: Anca Simionescu | joi, 25 august 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Gina Piustol A mers aproape 1000 de...

Preluat de la EVZ