Reprezentanții Regiei Autonome pentru Distribuția Energiei Termice (RADET) Constanța fac apel la asociațiile de proprietari să identifice locatarii cu restanțe la plata datoriilor mai mari de 5.000 de lei, astfel încăt datoriile să poată fi recuperate în termeni legali.

Ne adresăm pe această cale reprezentanților legali ai asociațiilor de proprietari din municipiul Constanța care întâmpină dificultăți în achitarea facturilor către furnizorii de utilități și care au locatari restanțieri ce înregistrează datorii mai mari de 5000 de lei la plata întreținerii.

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, dorim prin demersurile noastre să ajutăm asociațiile de proprietari să recupereze restanțele pe care le au de încasat de locatarii rău platnici, astfel încât să nu fie periclitată derularea contractelor încheiate cu furnizorul RADET Constanța .

In procesul de recuperare RADET Constanța va încerca să găsească soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare locatar în parte care înregistrează restanțe la plata către asociație a cotelor lunare de întreținere.

RADET Constanța deține o experiență vastă în recuperarea/colectarea creanțelor, metodele folosite în procesul de recuperare a datoriilor nedepășind sub nici o formă cadrul legal, respectând în totalitate legislația română în vigoare.

Avantajul colaborării cu RADET Constanța constă în principal în asigurarea fluidizării încasărilor necesară în derularea contractelor încheiate  între asociații si regie, constând în evitarea acumulării de restanțe la plata energiei termice, care pot provoca penalitați considerabile si ulterior debranșari ale utilitaților, toate acestea cu consecinte și asupra locatarilor de buna-credinta (bun-platnici).

Astfel, reprezentanții legali ai asociațiilor de proprietari ce doresc sa fie îndrumați și sprijiniți în demersurile de recuperare a restanțelor de la locatarii rău platnici,  sunt invitați la sediul nostru din Str. Badea Cârțan nr.14 A, după o prealabilă programare, pentru a se evita cozile la ghișeu având pregatite următoarele documente în copie, astfel:

  • Fișele analitice centralizate extrase din contabilitatea asociației privind apartamentele debitoare, care trebuie să cuprindă obligatoriu detaliat si analitic debitele restante pe fiecare lună în parte și penalizările calculate si aplicate acestor debite conform legislației în vigoare, documente semnate de Președinte și Administrator;
  • Dovada deținerii calității de reprezentant legal al asociației de proprietari (Președinte sau împuternicit).
  • Hotărâri  – titluri executorii obținute în instanță împotriva unor debitori din cadrul asociației și dovada punerii în executare silită a acestora (demersuri).

Pentru a se evita cozile la ghiseu este necesar ca persoanele interesate să se programeze în prealabil la nr. de telefon 0341 461 232, sau pe email la adresa [email protected]

rootstireaActualitate/Esential
Reprezentanții Regiei Autonome pentru Distribuția Energiei Termice (RADET) Constanța fac apel la asociațiile de proprietari să identifice locatarii cu restanțe la plata datoriilor mai mari de 5.000 de lei, astfel încăt datoriile să poată fi recuperate în termeni legali. Ne adresăm pe această cale reprezentanților legali ai asociațiilor de proprietari...

Preluat de la romania ntv