Autor:
Ana Petrescu
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 21 Vizualizari

Mihai Voicu, vicepreședintele PNL

Vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Adevărul live, că “măsuratorile sociologice arată că PNL deține în interior potențialul electoral mai degrabă decât în exterior, pentru un scor de peste 30%” la alegerile parlamentare din toamnă.

“Măsuratorile sociologice arată că PNL deține în interior potențialul electoral mai degrabă decât în exterior, pentru un scor de peste 30%. Logica politică și calendarul ne face ca în acest moment candidaturile la parlamentare să le construim cu membri din partid. Mai degrabă liderii din PNL decât Guvernul CIoloș aduc puncte partidului.Totuși, politica poate aduce surprize.”, a afirmat Voicu. 

Întrebat despre rezultate slabe obținute de miniștrii tehnocrați din Guvernul Cioloș și la lipsa acestora de popularitate, vicepreședintele PNL a replicat că motivul ar fi faptul că “nu au făcut nici eforturi în această direcție”. Totuși, Voicu a spus că acest lucru nu e condamnat și că “nu umbrește performanța lor”, pentru că “foarte mulți dintre ei au idei și proiecte foarte bune în Guvern foarte mulți dintre ei”. 

Chiar dacă Dacian Cioloș a obținut un scor foarte bun în cercetările sociologice efectuate de PNL, atât la nivelul Capitalei, cât și la cel național, Mihai Voicu consideră că și partidul ar fi capabil să dea un premier.

“Evident că un partid de peste 30% nu are cum să nu aibă posibilitatea să vină cu o propunere de prim-ministru.Totuși, e prea devreme să ne referim la acest lucru. Trebuie să vedem care e ecuația politică în Parlament pentru că de acolo poate rezulta și o persoană premier. Nu exclud un premier din PNL,  dacă PNL va fi partenerul major de guvernare”, a explicat Mihai Voicu.

Liberalul a adăugat că “PNL va anunța persoană spre care se îndreaptă opțiunea noastră de premier, la începutul campaniei electorale”.   

Un sondaj CURS realizat în 11-19 august în Bucureşti arată că 42% din votanţii PNL susţin Guvernul Cioloş, comparativ cu doar 6% din votanţii PSD. Majoritatea bucureştenilor cred că Guvernul Dacian Cioloş a avut o activitate proastă şi foarte proastă, potrivit unui sondaj CURS.

În ceea ce priveşte activitatea Guvernului Dacian Ciolos, 36% dintre respondenţi spun că are o imagine proastă, alţi 16% – foarte proastă, în timp ce 33% spun despre cabinetul tehnocrat că are o activitate bună şi foarte bună. 15% dintre cei intervievaţi nu au răspuns.

Intenţia de vot a partidelor în Capitală, potrivit sondajului citat, este: PSD – 43%, PNL – 29%, USR – 10%, ALDE – 7%, PMP – 5%.

La nivel naţional, un alt sondaj Novel Research realizat tot în perioada 11 – 19 august arată că PNL se situează pe locul II cu 31% în intenţia de vot a românilor, după PSD care înregistrează 37%, pe locul III regăsindu-se USR cu 4%.

Tag-uri:
Guvernul Ciolos, Dacian Ciolos, tehnocrati, PNL, Mihai Voicu, alegeri parlamentare, sondaj

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/Voicu_Mihai-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/Voicu_Mihai-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ana Petrescu | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 21 Vizualizari Mihai Voicu, vicepreședintele PNL Vicepreședintele PNL, Mihai Voicu,...

Preluat de la EVZ