Autor:
Teodora Cimpoi
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

Guvern

Executivul vrea un cadru unitar de aplicare și implementare a deciziilor în întreprinderile publice, în condiţiile în care statul român are calitatea de acționar majoritar în aproape 1.400 de societăți.

Acestea reprezintă un segment important al economiei naționale și prin activitatea și rezultatele lor financiare au influență asupra stabilității și dezvoltării economice a țării, potrivit unui comunicat al Executivului.

Din cele 1.400 de societăţi, 253 de întreprinderi sunt aflate în subordinea, în coordonarea, ori sub autoritatea organelor administrației publice centrale și 1.090 de întreprinderi se află în subordinea, coordonarea, ori sub autoritatea administrației locale.

Astfel, Guvernul a aprobat astăzi un memorandum cu tema “Participarea statului în economie – Orientări privind administrarea participațiilor statului în întreprinderile publice. Rolul și așteptările statului ca acționar”.

Obiectivele care se doresc a fi atinse simultan la nivelul întreprinderilor publice se referă la:
– implementarea principiilor de guvernanță corporativă
– creșterea nivelului de profesionalism și performanță a conducerii
– asigurarea unei performanțe financiare și operaționale sustenabile

Potrivit unei analize realizate de Ministerul Finanţelor, până în prezent prevederile Ordonanței de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice au fost implementate într-un număr redus de întreprinderi publice, iar îndeplinirea indicatorilor de performanță este fluctuantă.Tag-uri:
Guvern, guvernanta corporativa, companii de stat, actiuni la companii de stat, Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/guvern_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/guvern_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari Guvern Executivul vrea un cadru unitar de aplicare...

Preluat de la EVZ