Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

Guvernul ar face alegerile pe 4 decembrie dar îl încurcă Ziua Națională

Guvernul Cioloș nu a luat încă o decizie în ceea ce privește data alegerilor parlamentare, deși o hotărâre de guvern în acest sens trebuie publicată cu minimum trei luni înainte. Potrivit unor surse din Executiv, se negociază cu partidele dacă alegerile vor avea loc pe 4 sau 11 decembrie.

„Data de 4 este prea apropiată de 1 Decembrie, de zilele libere”, au afirmat aceste surse guvernamentale. Pentru PSD, data de 11 decembrie este inacceptabilă. „Asta ar arăta o lipsă de respect față de români. Totuși, toți suntem români și majoritatea chiar gândim românește (…) Începând cu 5 — 6 decembrie, în România, deja toți românii intră în spiritul Sărbătorilor”, a susținut liderul socialdemocrat Liviu Dragnea.

El a spus că, din punct de vedere constituțional, alegerile se pot desfășura și pe 27 noiembrie. PMP și UDMR s-au pronunțat însă pentru 11 decembrie. „Noi i-am spus premierului că 11 decembrie ar fi data mai potrivită, fiindcă la 4 decembrie, după Ziua Naţională şi înainte de Sfântul Nicolae (…) va fi o prezenţă foartefoarte scăzută”, a explicat președintele UDMR, Kelemen Hunor.



Tag-uri:
alegeri, ziua naţioanală, Liviu Dragnea, UDMR, Kelemen Hunor

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/buletin-de-vot-alegeri-prezidentiale-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/buletin-de-vot-alegeri-prezidentiale-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari Guvernul ar face alegerile pe 4 decembrie...

Preluat de la EVZ