Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Dacian Cioloş, în vizita la o gradinita

Guvernul a aprobat, miercuri, două memorandumuri pentru acordarea de sprijin financiar nerambursabil Republicii Moldova, în valoare de 5 milioane de euro, pentru renovarea şi dotarea a 36 de grădiniţe, precum şi pentru finanţarea unor programe adresate comunităţilor locale.

Primul dintre documente are în vedere încheierea Programului de cooperare pe 2016 între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, care va constitui baza legală pentru acordarea sumei de trei milioane de euro asistență financiară nerambursabilă pentru renovarea și dotare a 85 de grădinițe din Republica Moldova. Lista grădinițelor propuse să beneficieze de sprijin financiar a fost stabilită de autoritățile Republicii Moldova. Aceste fonduri se adaugă celor 23 de milioane euro transferate pentru grădiniţe, în două etape:

– în anul 2014 – 20 de milioane euro prin Acordul între Guvernele celor două state privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în valoare de 100 milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat 774 grădinițe, în care sunt înscriși 72.000 de copii.

– 3 milioane euro prin asistenţa oficială pentru dezvoltare – lucrările finanțate sunt în curs de derulare și vizează 36 de grădinițe.

Prin cel de-al doilea Memorandum, vor fi alocate două milioane de euro pentru finanțarea unor programe adresate comunităților locale, respectiv:

– 1 milion de euro prin Agenţiile de Dezvoltare Regională din Republica Moldova, pentru lucrări de infrastructură rurală în 20 de localităţi propuse de autoritățile de la Chișinău.

– 1 milion de euro prin Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova, pentru 15 proiecte de investiții în domeniul lucrărilor publice de interes pentru comunităţile locale.

Tag-uri:
guvern, moldova, memorandum, republica moldova, gradinite

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-la-gradinita-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-la-gradinita-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Dacian Cioloş, în vizita la o gradinita ...

Preluat de la EVZ