Autor:
EVZ Moldova
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 16 Vizualizari

Premierul în vizită oficială în R Moldova

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, în perioada 24 – 25 august, se va afla într-o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul vizitei, şeful Executivului român va avea o serie de întrevederi cu conducerea de la Chișinău şi va vizita o grădiniţă de copii, renovată cu asistenţa acordată Republicii Moldova de către partenerii de la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Cioloș va fi însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiției, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni.

Pe lângă întrevederea în plenul celor două delegații, pe agenda vizitei sunt incluse întâlniri bilaterale ale miniștrilor români cu omologi și cu alți oficiali din Republica Moldova, se arată în comunicat.

Cioloș se va întâlni și cu reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova, cu autorități locale reprezentate în Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și cu reprezentanți ai formațiunilor politice de opoziție parlamentare și neparlamentare de la Chișinău.

Pe parcursul vizitei, premierul Cioloș va depune o coroană de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Totodată, prim-ministrul va merge la grădinița din satul Selemet, raionul Cimișlia, inclusă în programul de reabilitare și dotare a grădințelor din Republica Moldova cu asistență tehnică și financiară din partea Guvernului României.

“România este și va rămâne un susținător neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova. Măsurile adoptate la Chișinău în ultimele luni, economice și instituționale, sunt un răspuns firesc la așteptările cetățenilor, elemente necesare stabilității și consolidării încrederii în instituțiile statului. Un rol cât mai activ al societății civile ca partener implicat în promovarea măsurilor de reformă și în monitorizarea implementării acestora este o garanție a continuării și consolidării dezvoltării democratice”, a declarat Dacian Cioloș.

Potrivit Guvernului, vizita la Chișinău a delegației române are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova. Deblocarea acestei prime tranșe a fost aprobată de Guvern în ședința din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.

Acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova, în sumă de până la 150 milioane euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016.

Programul vizitei Premierului Dacian Cioloş pe data de 25 august include:

ora 8.30 – Ceremonia oficială de întâmpinare a Prim-ministrului României, Dacian Cioloş, de către Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip

(Reşedinţa de Stat, mun.Chişinău, str. Nicolae Iorga, nr. 23)

ora 08.40 – Întrevederea bilaterală a Premierilor Republicii Moldova şi a României

Biroul comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului va realiza imagini protocolare pe care le va pune la dispoziţia instituţiilor mass-media.

ora 09.05 – Fotografie de protocol comună a Prim-miniştrilor celor două state

ora 09.10 – Întrevederea în format extins a delegaţiilor Republicii Moldova şi României

Reprezentanţii mass-media vor putea lua imagini protocolare de la şedinţă CITEȘTE MAI DEPARTE PE evz.md

Tag-uri:
Premierului Dacian, Dacian Ciolo, Premierul Republicii, Pavel Filip, Nicolae Iorga, Premierilor Republicii, Republicii Moldova, reprezentanti, massmedia, delegatii, chisinau

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/ciolos-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: EVZ Moldova | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 16 Vizualizari Premierul în vizită oficială în R Moldova Prim-ministrul...

Preluat de la EVZ