Autor:
Daniel Teodoreanu
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 138 Vizualizari

Italia a fost zguduită în această dimineaţă, la ora 3:36, de un cutremur ce a avut 6,2 grade pe scara Richter şi care a provocat importante pagube materiale, precum şi moartea a cel puţin 14 persoane. Imaginile dezastrului au fost publicate de presa italiană şi arată o lume cuprinsă de haos.

Conform primelor informaţii, există numeroase cazuri de persoane dispărute sub dărâmături, astfel că bilanţul negru va fi şi mai mare. Cele mai afectate zone sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români. Totuşi, o echipă consulară se va deplasa la pe teren pentru a culege informaţii suplimentare.

Cutremurul de 6,2 grade pe scara Richter, din Italia i-a surprins şi i-a şocat în această dimineaţă şi pe românii care locuiesc în peninsulă. Una dintre mărturiile despre momentele groaznice derulate în secundele din timpul seismului, aparţine unei românce care munceşte în zona reşedinţei papilor, la Castel Gandolfo, la 30 de kilometri de Roma.

“La început mi s-a părut că visez, dar când patul a început să se mişte o dată cu mobila şi casa, mi-am dat seama că este cutremur. S-a auzit un huruit groaznic… A fost foarte urât… Trezită din somn, am avut impresia că vine sfârşitul lumii. Nici n-am realizat cât a durat totul, probabil câteva secunde… Au trecut foarte greu. Mi-a fost foarte frică, dar ne-a ajutat Dumnezeu şi am scăpat. M-a sunat şi băiatul meu din ţară. L-am liniştit, i-am spus că sunt bine”, a spus Gabriela Măgureanu pentru evz.ro.

Sursa foto: corriere.it

CITEŞTE ŞI ALTE ARTICOLE DESPRE SUBIECTUL ZILEI

UPDATE. CUTREMUR MAJOR ÎN ITALIA. Un seism de 6,2 pe scara Richter a lovit centrul Italiei. Cel puţin 14 MORȚI. O replică puternică a zguduit Roma. PESTE 10.000 DE OAMENI AU FOST AFECTAȚI. IMAGINI DE LA FAȚA LOCULUI

Mărturii CUTREMURĂTOARE ale românilor stabiliţi în Italia. Momente de PANICĂ şi GROAZĂ pentru O ROMÂNCĂ: “Am crezut că vine SFÂRŞITUL LUMII, s-a auzit un HURUIT GROAZNIC”

Tag-uri:
cutremur italia, seism italia, italia cutremur, cutremur puternic italia, Accumoli, Amatrice, Posta, Arquata del Tronto, cutremur dezastru, cutremur moloz, foto galerie cutremur, foto cutremur italia, foto cutremur

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremurul-din-italia-dezastru-national_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cutremurul-din-italia-dezastru-national_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Daniel Teodoreanu | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 138 Vizualizari Cutremurul din Italia, DEZASTRU NATIONAL Italia a...

Preluat de la EVZ