Autor:
Dan Dumitriu
| miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii
| 985 Vizualizari

Aici a lovit cutremurul

Un cutremur major a lovit centrul Italiei, lângă localitatea Norcia. La ora 3,36, ora locală, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a avut loc la 10 km de localitatea Norcia. Bilanțul victimelor este încă neclar, dar în 6 aprilie 2009 un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice,. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Un cutremur violent cu magnitudinea de 6,2 a fost înregistrat la 03:36, cu epicentrul în apropierea Accumoli, în provincia Rieti, și hypocenterul la doar 4 kilometri adâncime. Prăbușiri de clădiri sunt raportate în Accumoli și Amatrice. “Jumătate din oraș este distrus, oamenii sunt sub dărâmături”, a declarat el un primar pentru RaiNews24 “, drumurile de acces sunt blocate.” Primarul a cerut echipe de salvare pentru  le elibera persoanele prinse sub dărâmături. “Pe una din zone există o alunecare de teren si pe o alta este un pod care este pe cale să se prăbușească. Oamenii se adună în săli de sport, suntem fără energie electrică.”

Ar putea fi victime în Marche. Cutremurul a devastat zona Arquata del Tronto, nell’ascolano, posibil două victime. Vestea nu a fost încă confirmată oficial. În țară ar fi prăbușiri pe scară largă, iar pompierii caută prin dărâmături noi victime.

Mai multe persoane au fost implicate în accidente și pagube grele au fost provocate pe clădiri și a infrastructurii rutiere, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

Cutremurul a fost resimțit în mod clar în centrul Italiei . Un ” cutremurputernic ” , din primele informații pe care le -am sunt ” răniți și prăbușirilor majore”, a declarat pentru RaiNews24 șeful Apărării Civile Fabrizio Curcio .

De asemenea, un nou cutremur puternic , la 04:34 , s-a simțit la Roma , Umbria , Marche și Abruzzo . În L’Aquila , Pescara și Teramo oameni au ieșit în stradă .

sursa: ANSA, RaiNews24

UPDATE: Mai multe replici au avut loc după primul cutremur. Cutremurul a fost resimțit de la Rimini, la Napoli . Drumurile au fost blocate în multe zone din țară . Două victime în Pescara del Tronto.

Rămâneți pe evz.ro. Vom reveni cu amănunte.

Tag-uri:
cutremur, scara richter, cutremur italia, victime cutremur, cutremur roma, zone lovite, abruzzo, marche, umbria, pescara

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/harta-cutremur-italia-2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/harta-cutremur-italia-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dan Dumitriu | miercuri, 24 august 2016 | 0 Comentarii | 985 Vizualizari Aici a lovit cutremurul Un cutremur major a...

Preluat de la EVZ