loading…

Augmented Space Agency a lansat pe 23 august aplicația de mobil “Cumințenia Călătorește”, iar prin tehnologia “augmented reality”, imaginea sculpturii poate fi aplicată pe orice imagine capturată de camera telefonului, potrivit datelor publicate pe site-ul appshopper.com.

Aplicația disponibilă gratuit în magazinele Play Store și App Store a fost lansată în scopul promovării campaniei de achiziționare a sculpturii “Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși. Prin intermediul acesteia se pot face donații de câte doi euro.

Un tutorial video de utilizare a aplicației “Cumințenia Călătorește” a fost publicat pe YouTube vineri, 19 august, și poate fi urmărit la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=mqSM4gzvjlI.

Site-ul appshopper.com își învață utilizatorii cum să surprindă Cumințenia în poză: “Ții telefonul paralel cu imaginea pe care dorești să aplici sculptura, sau cauți emblema Cumințenia Călăroește prin oraș. Te asiguri că maparea se realizează pe o suprafață bidimensională și în culori contrastante. Apeși pe butonul de capturare pentru a poziționa Cumințenia, iar apoi îl mai apeși o dată pentru a face poza. Felicitări! Cumințenia este a ta acum”.

“În plus, poți dona direct din aplicație, prin SMS, 2 euro pentru a sprijini campania prin care aducem Cumințenia acasă”, se mai afirmă în descrierea aplicației publicate de Augmented Space Agency, agenția care a dezvoltat-o.

Campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși “Cumințenia pământului”, lansată oficial în luna mai de către Guvenul României și Ministerul Culturii, se va derula până pe 30 septembrie, suma totală care trebuie strânsă fiind de șase milioane de euro.

Până la data de 15 august s-a strâns o sumă de 562.117 euro.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cumintenia-pamantului-a-fost-lansata-aplicatia-de-realitate-augmentata-cumintenia-calatoreste-27617.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cumintenia-pamantului-a-fost-lansata-aplicatia-de-realitate-augmentata-cumintenia-calatoreste-27617-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv