loading…

Cea mai lungă aeronavă din lume – Airlander 10 – a fost avariată după o aterizare forțată produsă miercuri, în timpul celui de-al doilea test, informează BBC News online.

Aparatul de zbor, care are lungimea de 92 de metri și valorează 29 de milioane de euro, a aterizat forțat pe aerodromul Cardington, situat în comitatul Bedfordshire, la periferia nordică a capitalei Marii Britanii, Londra.

“Incidentul nu a avut loc în aer, ci în momentul aterizării”, a transmis compania Hybrid Air Vehicles, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Airlander 10, care funcționează cu heliu și poate transporta 48 de persoane, decolează și aterizează vertical. Aparatul de zbor, care are o autonomie de zbor de două săptămâni, poate decola și ateriza din orice zonă, inclusiv de pe apă sau gheață.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cea-mai-lunga-aeronava-din-lume-airlander-10-avariata-in-timpul-unui-zbor-de-test-27634.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/cea-mai-lunga-aeronava-din-lume-airlander-10-avariata-in-timpul-unui-zbor-de-test-27634-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv