loading…

Un cetățean turc este cercetat pentru trafic de migranți după ce și-a învățat verișorul cum să intre fraudulos în România, cel din urmă fiind prins de polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au observat, marți seara, un bărbat care încerca să intre în România din Bulgaria evitând efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei de stat.

Polițiștii au stabilit că bărbatul este cetățeanul turc Abdullah K., în vârstă de 22 de ani, care nu avea viză de intrare în România. Tânărul fusese îndrumat cum să evite controlul la frontieră de către șoferul turc al unui automarfar care se prezentase la control pe sensul de intrare în țară.

Totodată, asupra tânărului au fost găsite documente de identitate și un permis de conducere bulgărești, false, iar în urma controlului făcut în cabina automarfarului condus de cetățeanul turc K.S., în vârstă de 39 ani, au fost descoperite bagajele acestuia. La cercetări, cei doi cetățeni turci au declarat că sunt rude și intenționau să ajungă împreună în Germania.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor doi bărbați, iar conform protocolului româno – bulgar, aceștia au fost predați Poliției de Frontieră Bulgare, fiind întocmită lucrare penală pentru trafic de migranți, respectiv trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/calafat-turc-cercetat-dupa-ce-si-a-invatat-verisorul-cum-sa-evite-controlul-actelor-la-frontiera-27616.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/calafat-turc-cercetat-dupa-ce-si-a-invatat-verisorul-cum-sa-evite-controlul-actelor-la-frontiera-27616-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv